Se apropie cu pași repezi sezonul cald, iar odată cu el revin la viață și diferite viețuitoare, precum insectele. Mai exact, muștele. Acestea dau năvală în casele oamenilor și se așază pe unde apucă. Nu este deloc plăcută prezența lor. Cum să le ții la distanță?
Unele persoane apelează la insecticid pentru a elimina muștele, dar aceasta nu este o metodă eficientă întotdeauna, din cauză că substanța poate fi toxică pentru om. Mirosul ei este unul destul de înțepător și duce la apariția ochilor iritați, a tusei sau mâncărimilor de piele. De asemenea, creează senzații de amețeală sau de greață.
După cercetări îndelungate, experții au constatat că trucurile bazate pe produse naturale sunt cele mai utile pentru combaterea muștelor. O plantă, de exemplu, pe care gospodinele o pun adesea în ciorbă este considerată o adevărată armă de protecție.
Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că este vorba despre busuioc. Mirosul său este plăcut pentru muște, dar acestea nu-și dau seama că pot cădea într-o capcană. La câteva minute după contactul cu această plantă pot muri.
Pe lângă busuioc, un efect rapid și puternic îl are și frunza de dafin. Dacă ați așeza cele două plante una lângă cealaltă, în mod cert veți crea o ”formă de apărare” și mai utilă împotriva acestor insecte zburătoare.
Totodată, de mare folos sunt și gălbenelele sau iarba pisicii. Aceasta din urmă acționează contra muștelor la fel ca în cazul pisicilor. Le face să se simtă tot mai slabe și le oferă o stare de somnolență.
Pe lângă cele enumerate, află că și o combinație de oțet cu detergent de vase poate fi o capcană naturală cu efect rapid împotriva muștelor. Puneți întreaga compoziție într-un pahar, astupați-o cu o folie de plastic și apoi dați câteva găuri.
Muștele vor fi rapid atrase de mirosul de oțet, se vor așeza pe folie, și așa se vor ”scufunda” în pahar prin găurile pungii de plastic. Mireama detergentului de vase este de asemenea plăcută pentru ele, așa din simplă curiozitate vor cădea de-a dreptul într-o capcană letală.
Este importantă eliminarea muștelor din casă, fiindcă aceste insecte, deși par inofensive, sunt purtătoare de microbi sau de boli. Așezându-se dintr-un loc în altul pot contamina rapid afecțiuni precum tuberculoză, infecții oculare, e-coli, intoxicații alimentare sau holera.