Life

Planta pe care e bine să o ai mereu în baie. Te scapă de o mulțime de probleme și are numeroase beneficii

Planta care nu trebuie să-ți lipsească din baie. Are foarte multe beneficii pentru sănătate și te scapă de o mulțime de probleme.
24.11.2023 | 23:01
Planta pe care e bine sa o ai mereu in baie Te scapa de o multime de probleme si are numeroase beneficii
Planta pe care este bine să o ai tot timpul în baie. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Plantele nu sunt doar un decor frumos pentru casă, ci au multiple beneficii și pentru sănătate. De altfel, există planta care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din baie. Printre altele, purifică aerul și reduce umiditatea.

Planta care nu trebuie să-ți lipsescă din baie

Există multiple plante care au multe beneficii pentru sănătate și despre care specialiștii spun că nu ar trebui să lipsească dintr-o casă. Ba mai mult de atât, unele ajută și la menținerea energiei pozitive în locuință.

ADVERTISEMENT

De altfel, există și plantă care nu ar trebui să lipseacsă niciodată din baia ta. Este vorba despre bambusul de apartament sau dracaena sinderiana, așa cum este ea denumită științific.

Aceasta este originară din din vestul Africii si nu este deloc pretențioasă, ba chiar este de multe ori intalnita în casele decorate în stil Feng Shui, precum băile restaurantelor chinezești sau cu specific japonez.

ADVERTISEMENT

Tot planta aceasta este și cea care echilibreză elementele pamant, apa, foc, lemn, metal. Tulpina este cea care semnifică pământul, trebuie să crească în apă, simbolul pământ trebuie să fie reprezentat de pietricele, iar metalul poate fi obținut prin punerea unei monede în vasul de ceamică sau de sticlă în care crește dracaena sinderiana.

De altfel, pentru foc, este suficient să fie legată o bucată de panglică roșie. Bambusul are nevoie de multă umiditate, iar temperatura ideală este de 18-25 degrade Celsius.

ADVERTISEMENT

Nu suportă deloc lumina

Planta nu suportă deloc lumina, astfel că locul ideal în care să fie ținută este în baie. Bambusul norocos crește în pâlcuri ce pot ajunge și până la 1,5 metri înălțime și este foarte simplu să ai grijă de el.

Acesta trebuie ținut într-o vază decorativă care să aibă o înălțime de 20 de centimetri, iar cine își dorește să-l crească în pământ va avea nevoie de un ghiveci de mărime medie cu găuri.

ADVERTISEMENT

Planta iubește și apa stătută, din acest motiv, ea trebuie udată cu apă distilată sau din sticlă, ci nu cu apă de la robinet care conține clor sau substanțe chimive. Când vine vorba de cantitate, trebuie să depășească cu puțin ultimele rădăcini.

ADVERTISEMENT