Life

Planta pe care nu trebuie să o aduci niciodată în casă. Nu te lăsa păcălit de frumusețea ei. Îți atragi ghinionul în viață

Planta pe care să nu o aduci niciodată în casă. Nu lăsa frumusețea ei să te păcălească, deoarece poate atrage ghinionul în gospodărie.
07.04.2024 | 16:00
Planta pe care nu trebuie sa o aduci niciodata in casa Nu te lasa pacalit de frumusetea ei Iti atragi ghinionul in viata
Ce plantă nu trebuie să aduci în casă. Sursa foto: Unsplash, Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta pe care nu e bine să o aduci niciodată în casă, chiar dacă este foarte frumoasă. Se spune că aduce ghinionul în gospodăria ta, așa că trebuie evitată.

Planta pe care nu trebuie să o aduci niciodată în casă. Poate atrage ghinionul

Multe persoane preferă plantele atunci când își decorează locuința, însă nu toate sunt indicate pentru a le ține în casă. Deși plantele arată bine, acest lucru nu înseamnă că trebuie să le ții în interior.

ADVERTISEMENT

De exemplu, plantele numite ghegheţi, ruşcuţe de primăvară sau bujori galbeni de stepă sunt flori foarte rare. Acestea cresc pe pășunile comunei Sânpetru de Câmpie, din județul Mureș.

Planta este de o frumusețe rară și crește în această perioadă, pe cele mai înalte dealuri. Toată lumea este fascinată de această plantă, care a apărut mai devreme datorită temperaturilor mai ridicate.

ADVERTISEMENT

“Creşte destul de mult în această zonă în care ne aflăm noi aici, într-o zonă colinară. În general, creşte pe păşunile cu expunere solară, pe păşunile sau terenurile foarte abrupte pentru că, probabil, îi place foarte mult lumina.

Apare primăvara undeva în luna aprilie, însă dacă vremea este caldă apare chiar şi la sfârşitul lui martie”, a explicat profesorul Mihai Teodor Nașca, consilier primăria Sânpetru de Câmpie, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Cu toate că este o floare frumoasă, nu este indicat să o aduci în casă din două motive. Se spune că planta aduce ghinionul în gospodărie deoarece găinile nu se mai ouă. Mai mult, bujorii galbeni ar fi toxici din cauza unei substanțe pe care o secretă.

“Dacă punem mâna pe ele, secretă o substanţă care nu este tocmai bună pentru a fi atinsă, iar în altă parte există o tradiţie locală care spune că nu-i bine să ducem aceste ruscuţe acasă pentru că nu se mai ouă găinile”, a mai spus profesorul Mihai Teodor Nașca.

ADVERTISEMENT
Bujorul galben de stepă
Bujorul galben de stepă. Sursa foto: Capturi Observator News/Colaj Fanatik

Ce planuri au autoritățile cu aceste flori

În trecut, oamenii foloseau această floare pentru a vopsi ouăle de Paște, iar nuanța obținută era un galben-portocaliu. Astăzi, planta are un mare potențial turistic, după cum consideră autoritățile locale.

Acestea se ocupă cu amenajarea unei rezervații naturale pentru a dezvolta turismul rural. Primăria din Sânpetru de Câmpie ar vrea să amenajeze un traseu pentru drumeții pentru ca turiștii să se bucure de flori.

Bujorii galbeni de stepă aparțin familiei bujorilor roșii, care cresc în localitatea Zau de Câmpie și îi fascinează pe turiști, fiind flori foarte cunoscute în zonă.

ADVERTISEMENT