Life

Plantele care aduc mari probleme în casă. De ce nu trebuie să le ai niciodată în apartament

Florile care aduc necazuri uriașe în locuință. Motivul pentru care nu este bine să le ai deloc în spațiul personal sau birou.
07.05.2023 | 12:04
Plantele care aduc mari probleme in casa De ce nu trebuie sa le ai niciodata in apartament
Florile care aduc necazuri uriașe în locuință. Motivul pentru care nu este bine să le ai deloc în spațiul personal sau birou. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Plantele care aduc mari probleme în casă. De ce nu trebuie să le ai niciodată în apartament, conform specialiștilor. Se spune că aduc energii negative și că nu sunt benefice pentru organismul uman. Care sunt acestea.

Florile care aduc necazuri uriașe în locuință. Motivul pentru care nu este bine să le ai deloc în spațiul personal sau birou

Botaniștii, experții care studiază florile din toate punctele de vedere, sunt de părere că există câteva flori care aduc necazuri uriașe în locuință. Unul dintre motivele pentru care nu este bine să le ai deloc în spațiul personal sau la birou este că aduc probleme.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acestea vin cu certuri între membrii familiei pentru că atrag toate energiile negative asupra lor. În plus, plantele sunt periculoase pentru oameni din punct de vedere medical pentru că absorb foarte multe substanţe nocive.

Azalea este o plantă care nu are ce căuta în casă pentru că ingerarea sucului său poate duce la arsuri la stomac, greață și diaree. Specialiștii ne atrag atenția că mersul la medic târziu poate duce la cazuri severe, cum ar fi coma sau chiar decesul.

ADVERTISEMENT

Ficusul are foarte mult suc în compoziția sa, lucru periculos pentru sănătatea oamenilor. În momentul în care substanța ajunge pe piele apar iritații și umflături. Dacă este înghițit, atunci simptomele sunt de amețeală, greață și dificultăți de respirație.

Cyclamenul sau Violeta de Alpi are flori frumoase și bogate, dar deloc bune pentru persoanele dintr-o casă. Atât sucul, cât și rădăcinile acestei plante irită mucoasele, provoacă umflături și dureri în gât. În plus, respirația devine mai grea.

ADVERTISEMENT

Flori de evitat într-o casă. Sunt foarte toxice

Aglaonema este una dintre cele mai întâlnite plante de apartament, dar cu toate acestea specialiștii spun că nu este bine să o avem în preajma copiilor și a animalelor de companie. Tulpinile și semințele sale conțin o substanță otrăvitoare care provoacă alergii și corodează mucoasele.

Oleandru reprezintă un arbust care înflorește frumos pe tot parcursul verii. Indicat ar fi să-l păstrăm pe o terasă deschisă, nicidecum în locuință pentru că este extrem de periculos pentru copii și animale. Poate duce la orbire dacă ajunge în ochi și tulburări ale ritmului cardiac sau moarte dacă este mestecat.

ADVERTISEMENT

Dieffenbachia are o sevă toxică care duce la alergii la persoanele sensibile, potrivit horticultorul.ro. De asemenea, această plantă nu trebuie să stea în casă pentru că duce la arsuri dacă ajunge pe piele și îngreunează respirația.

ADVERTISEMENT