Life

De ce nu e bine să ții un ficus în casă. Mulți români nu știu că e periculos

Motivul pentru care nu e indicat să ai ficus în locuință. Foarte multe gospodine nu cunosc cât este de toxică această plantă.
01.03.2023 | 11:34
De ce nu e bine sa tii un ficus in casa Multi romani nu stiu ca e periculos
Motivul pentru care nu e indicat să ai ficus în locuință. Foarte multe gospodine nu cunosc cât este de toxică această plantă. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să ții un ficus în casă. Mulți români nu știu că e periculos, în ciuda faptului că este una dintre florile de interior cele mai prietenoase. Care sunt semnele și superstițiile pe care le are planta în mai multe popoare.

Motivul pentru care nu e indicat să ai ficus în locuință. Foarte multe gospodine nu cunosc cât este de toxică această plantă

Ficusul este una dintre florile care se găsește frecvent în locuințele românilor, doar că foarte multe gospodine nu cunosc cât de toxică este. Oamenii de știință sunt de părere că planta are un suc alb care este otrăvitor pentru persoane.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul sciencedirect.com există un studiu al căror rezultate arată că frunza poate fi toxică dacă este mâncată de un copil mic sau de un animal. Sucul care ajunge pe pielea oamenilor poate duce la provocarea unei arsuri.

Din păcate, ficusul lasă o cicatrice care nu va trece niciodată. În plus, cercetătorii au descoperit că ficusul este una dintre florile care absoarbe substanţe nocive, printre care se numără: benzen, formaldehidă și fenol.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ficusul afectează negativ viața personală și se spune că înrăutățește sănătatea și aduce doar necazuri. Pe vremuri se spunea că floarea contribuie la apariția invidiei, furiei și a dorinței de ceartă.

Ficus: superstiții, aspecte negative și pozitive

Popoarele slave sunt de părere că planta aduce întotdeauna adversitate și că este dăunătoare procreației. Ficusul este o plantă foarte periculoasă pentru că îi alungă pe bărbați din casă ceea ce înseamnă că îi e dificil unei fete să se căsătorească.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, băieții care locuiesc într-o casă care are un ficus în spațiu își vor pierde pentru totdeauna liniștea și vor avea probleme psihice. La polul opus, floarea este unul dintre cele mai bune filtre de aer în casă.

Din punct de vedere al ezotericilor planta atrage prosperitatea în locuință și contribuie la creșterea familiei. În plus, este un simbol al bunăstării şi al energiei pozitive. Cea mai indicată este „prințul negru” pentru că are o energie mai pronunțată și aduce vești bune.

ADVERTISEMENT

Totodată, experții în domeniul Feng Shui spun că este necesar să țineți cel puțin o plantă de ficus în dormitor. Prin intermediul acestui ”truc” veți atrage nu numai fericirea în viața de familie, ci și un plus pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT
Tags: