Life

Plantele pe care e bine să le ai în casă. Te scapă de o mare problemă, puțini știu ce proprietăți umitoare

Plantele pe care ți le prezentăm e bine să le ai în casă. Te pot scăpa de o problemă mare, datorită proprietăților pe care le dețin.
25.10.2023 | 08:05
Plantele pe care e bine sa le ai in casa Te scapa de o mare problema putini stiu ce proprietati umitoare
Plantele pe care e bine să le ai în casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Plantele pe care e bine să le ai în casă dețin proprietăți uimitoare. Ele te pot scăpa de o mare problemă, iar dincolo de asta înfrumusețează și camerele. Despre ce este vorba și trebuie să știi?

Plantele pe care e bine să le ai în casă

Plantele au numeroase beneficii. Important este să le cunoaștem și să știm cum putem să ne folosim de ele. Dincolo de faptul că unele arată cât se poate de bine, pot ascunde și alte detalii neștiute.

ADVERTISEMENT

Știai că unele plante te pot scăpa de umiditatea din casă? Tocmai din acest motiv, e bine să le ai în jurul tău. Ele pot regla natural condensul acumulat. În acest mod, poți uita de această problemă.

Plantele fac minuni în special în sezonul rece. În acest mod, putem scăpa de problema mucegaiului și a umezelii, foarte des întâlnită. De asemenea, casa noastră va fi un mediu mult mai sănătos.

ADVERTISEMENT

”Plantele de interior nu numai că sunt minunate pentru a da unei camere un strop de stil natural, dar au și potențialul de a face casa dvs. mai sigură în timpul lunilor mai reci.

Din cauza ventilației insuficiente, începutul lunilor mai reci este momentul cel mai favorabil pentru dezvoltarea condensului, mucegaiului și umezelii. Cu toate acestea, există specii de plante care pot reduce cantitatea de umiditate din aer, creând astfel un mediu mai sănătos pentru dvs. și familia dvs, spune Tommy Mello, expert în servicii la domiciliu și fondator al A1 Garage Door Service.

ADVERTISEMENT

Plantele te pot scăpa de problema umezelii

Care sunt deci plantele care ne scapă de problema umezelii? Prima pe listă este planta păianjen. Aceasta are frunze subțiri, verzi, cu dungi albastre. Se adaptează în funcție de lumină și de temperatură, astfel că trebuie doar udată.

De asemenea, crește și se dezvoltă foarte repede și reduce nivelul de umiditate din casă. Cum acționează? Planta absoarbe umezeala din aer și de asemenea, în purifică, îndepărtând poluanții.

ADVERTISEMENT

O altă plantă pe care trebuie să o ai neapărat în casă este planta șarpe. Absoarbe vaporii de apă în timpul nopții, deci poate fi pusă și în dormitor. Mai mult de atât, specialistul spune că această plantă poate să îmbunătățească și calitatea somnului. 

Limba soacrei îți face casa mai frumoasă, dar și mai sigură

Plantele șarpe mai sunt cunoscute și sub numele de limba soacrei. Acestea au nevoie de o lumină puternică, dar și de temperaturi ridicate. În general, ele sunt ușor de întreținut și oferă și beneficii pe măsură în casă.

Și ferigile merită să le ai în casă. Plantele nu doar că arată bine, dar reduc nivelul de umiditate din casă. Ele pot fi puse fie în băi, fie în bucătării, adică în locuri unde condensul este ceva mai mare.

Ce mai trebuie să știm despre această plantă? Că adoră umiditatea, dar și lumina indirectă. Pe de altă parte, spre deosebire de cele menționate anterior, ferigile au nevoie de udare regulată și de stropire.

Despre această plantă mai trebuie să știi că nu doar arată bine. Elimină excesul de umiditate și poate combate substanțele chimice precum xilenul sau toluenul. Un motiv în plus, deci, să o ai în casă.

ADVERTISEMENT