Sport

Planurile lui Andrei Cordea pentru noul an. Mesaj pentru FCSB: ”Le țin pumnii să câștige campionatul!”

Andrei Cordea s-a întors în România pentru vacanța de iarnă și a anunțat că are două mari gânduri în anul 2024, unul dintre ele fiind îndreptat spre FCSB.
05.01.2024 | 12:21
Planurile lui Andrei Cordea pentru noul an Mesaj pentru FCSB Le tin pumnii sa castige campionatul
Planurile lui Andrei Cordea pentru noul an. Mesaj pentru FCSB: ”Le țin pumnii să câștige campionatul!”. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT

Așadar, Andrei Cordea speră să joace la Euro 2024 pentru România. Mai mult, nici fosta sa echipă nu a fost uitată, astfel că fotbalistul își dorește din tot sufletul ca actualul lider din SuperLiga să câștige campionatul în acest an.

Planurile lui Andrei Cordea pentru noul an. Mesaj pentru FCSB

Andrei Cordea a petrecut mai bine de doi ani în tricoul FCSB, însă a ajuns în Arabia Saudită la Al Tai, unde se luptă pentru evitarea retrogradării. Cu toate acestea, fotbalistul e convins că mai poate prinde naționala cu evoluțiile sale bune, deși recunoaște că s-a adaptat greu.

ADVERTISEMENT

L-ar fi ajutat Nicușor Stanciu, cel care i-a dat mai multe sfaturi utile despre cum să treacă mai ușor peste clipele grele de la arabi. ”Un început destul de greu, ținând cont că este foarte cald. M-am adaptat, n-am avut ce să fac.

(n.r. și-a făcut vacanța cu Stanciu) Suntem și din același oraș, suntem prieteni foarte buni, ne scriem zilnic. Cred că oricine și-ar dori să prindă un loc pentru Germania, dar asta depinde doar de mine.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fiu sănătos, să îmi ajut echipa foarte bine, indiferent pe ce post o să joc. Important este să joc, să marchez, să dau pase decisiv. Ar fi un vis îndeplinit să joc la EURO. Următoarea selecție e în martie și atunci vom vedea”, a declarat Andrei Cordea.

Cât despre fosta sa echipă, Andrei Cordea a anunțat că le ține pumnii foștilor săi coechipieri și e convins că aceștia vor reuși să câștige campionatul. ”Să fie anul lor, să fie sănătoși, să continue la fel. Să câștige primele meciuri și le țin pumnii să câștige campionatul. Îmi doresc foarte mult titlul pentru ei. Aștept să-mi țină medalia.

ADVERTISEMENT

Ideea e că au rămas aceiași jucători, se cunosc mult mai bine, se înțeleg mult mai bine, sunt ca o familie și sper ca nimeni să nu-i oprească sezonul acesta. Pentru mine, sunt cei mai buni și cei mai talentați din acest an din Liga 1. Ar merita din plin să câștige campionatul”, a completat fotbalistul.

Andrei Cordea a bifat în acest sezon 18 meciuri pentru Al Tai, reușind un gol și trei pase decisive. FCSB a primit pentru transferul lui Cordea 1,32 milioane de euro, în condițiile în care fotbalistul era adus de Gigi Becali cu doar 50.000 de euro, de la Academica Clinceni, în 2021.

ADVERTISEMENT

”Pleacă Cordea. Cordea pleacă, e ca și plecat, 1.315.000 de euro e suma. Pleacă în Arabia, nu știu la ce echipă, habar n-am. Şi Vali Gheorghe pleacă acum. A plecat şi Edjouma. Şi gata! Şi ne axăm pe Liga Campionilor”, declara Gigi Becali în acel moment, fiind mulțumit de afacerea făcută.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.40 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB - UTA Arad