Sport

Planurile Simonei Halep, dezvăluite de o bună prietenă: „Va mai juca încă 2-3 ani”. Când ar putea să revină după cazul de dopaj

Simona Halep este așteptată pe terenul de tenis. Când ar putea reveni fostul lider WTA după suspendarea provizorie din cauza dopajului.
04.01.2023 | 21:14
Planurile Simonei Halep dezvaluite de o buna prietena Va mai juca inca 23 ani Cand ar putea sa revina dupa cazul de dopaj
Simona Halep ar putea reveni pe teren în luna martie, la turneele de la Indian Wells și Miami. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open și a fost suspendată provizoriu din tenis. Astfel, campioana de la Roland Garros și Wimbledon nu își va putea apăra punctele cucerite anul trecut la Australian Open. Monica Niculescu a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei și a mărturisit că sportiva din Constanța va reveni pe teren cât mai repede pentru că este nevinovată.

Monica Niculescu, încrezătoare în cazul de dopaj al Simonei Halep: „E nevinovată”

La fel ca multe alte voci din lumea tenisului, Monica Niculescu este de partea Simonei Halep și o susține pe sportiva născută la Constanța în lupta pentru demonstrarea nevinovăției.

ADVERTISEMENT

Totodată, sportiva în vârstă de 35 de ani a susținut că Simona Halep își poate face apariția pe teren în luna martie, la turneele de la Indian Wells și Miami, în sezonul de hard american.

„Sunt sigură că o să revină în curând, pentru că e nevinovată. Sper să o vedem cât mai repede! Când o văd pe teren? Sper că la Indian Wells și Miami. Eu cred că e nevinovată și se va rezolva. Va juca încă 2-3 ani, sunt sigură”, a declarat Monica Niculescu, la plecarea în Australia.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va ieși din Top 10 WTA după primele turnee ale noului sezon

Simona Halep va ieși de luni, 9 ianuarie, din Top 10 WTA, din cauza punctelor pierdute la turneul WTA de la Melbourne Summer Set 1 pe care l-a câștigat în 2022. Fostul lider WTA va pierde 280 de puncte și va fi depășită în clasament de Madison Keys și Paula Badosa.

Prima jucătoare de tenis din România care câștigă pe iarba de la Wimbledon va ocupa poziția a 12-a în clasamentul care se actualizează în fiecare zi a săptămânii, însă ar putea coborî mai mult în ierarhie.

ADVERTISEMENT

Suspendată de pe 21 octombrie, Simona Halep va pierde 240 de puncte la Australian Open, deoarece anul trecut se oprea în optimile de finală în fața lui Alize Cornet, după un meci extrem de strâns, scor 4-6, 6-3, 4-6. Totodată, în funcție de rezultatele celorlalte jucătoare, Halep ar putea coborî semnificativ în clasamentul WTA.

Simona Halep a atacat decizia de suspendare

Simona Halep a făcut un prim pas spre demonstrarea nevinovăției după ce a ieșit la iveală că substanța interzisă a ajuns în organismul tenismenei printr-un supliment contaminat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Simona Halep a contestat decizia de suspendare a Agenției Mondiale Antidoping. Înainte de a depune dosarul, înainte de Crăciun, sportiva din România s-a asigurat că are toate dovezile pentru a-și demonstra nevinovăția.

Fostul lider WTA va fi chemată la audieri la 30 de zile de la depunerea dosarului, ceea ce reprezintă a doua parte a lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT