Sport

Anunț uriaș pentru Simona Halep în cazul de dopaj: “Va fi o răsturnare de situație”. Cum ar putea să joace încă de la Australian Open, în două săptămâni

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu substanțe interzise. Totuși, fostul lider WTA ar putea lua startul la Australian Open.
27.12.2022 | 21:40
Anunt urias pentru Simona Halep in cazul de dopaj Va fi o rasturnare de situatie Cum ar putea sa joace inca de la Australian Open in doua saptamani
Simona Halep speră să primească un wild card din partea organizatorilor de la Australian Open. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a mai jucat tenis de pe 29 august, când pierdea în turul 1 la US Open. În timpul ultimului turneu de Grand Slam al anului, sportiva din România a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și a fost suspendată provizoriu din tenis. Jurnaliștii francezi au intrat pe fir în cazul de dopaj după ce avocații Simonei Halep s-au arătat optimiști că vor reuși să rezolve problema.

Anunț uriaș pentru Simona Halep în cazul de dopaj: „Va fi o răsturnare de situație”

Simona Halep a petrecut Crăciunul la Londra, unde a scris istorie, devenind prima jucătoare de tenis din România care se impune pe iarba de la Wimbledon. Tot în capitala Marii Britanii, avocații Simonei Halep au făcut apel la accelerarea procedurilor pentru ridicarea suspendării pe termen nelimitat.

ADVERTISEMENT

„Dosarul nevinovăției este imbatabil ca argumentație”, sunt cuvintele avocaților Simonei, potrivit ProSport. Principalul scop al Simonei și al echipei de avocați este ridicarea suspendării și revendicarea unuia dintre cele șapte wild card-uri rămase pentru Australian Open 2023. Venus Williams a fost prima sportivă care a beneficiat de invitația specială a organizatorilor.

Jurnaliștii francezi au reacționat după demersurile realizate de avocații Simonei și consideră o adevărată „răsturnare de situație” dacă Halep va reuși să ia startul primului turneu de Grand Slam al anului, care va avea loc în perioada 16 ianuarie – 29 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, în pole-position pentru Australian Open 2023

”Obiectivul avocaților Simonei este să prezinte documente care o vor disculpa pe jucătoarea română și îi vor permite să apeleze la un wild card pentru Australian Open, care începe pe 13 ianuarie.

Dacă se va întâmpla asta, va fi o răsturnare de situație în acest caz în care Simona a susținut mereu că este nevinovată”, au notat jurnaliștii francezi de la We Love Tennis.

ADVERTISEMENT

În 2022, Simona Halep s-a oprit în optimile de finală la Australian Open și are de apărat 240 de puncte. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon pierdea dramatic, scor 4-6, 6-3, 4-6 împotriva lui Alize Cornet.

Simona Halep, optimistă în misiunea de a-și demonstra nevinovăția: „Mă simt trădată”

Simona Halep publica un amplu mesaj pe rețelele de socializare, la data de 21 octombrie, în care aducea la cunoștință lumii întregi că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open. Cea mai titrată jucătoare de tenis din România a declarat că va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția.

ADVERTISEMENT

„Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată.

O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată cu intenţie substanţe interzise şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală. 

Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a fost mesajul Simonei Halep.

  • 2 titluri de Grand Slam are în palmares Simona Halep. 
  • 24 de titluri WTA are în total, în carieră, fostul lider WTA.
ADVERTISEMENT