Sport

Simona Halep, în afara top 10! Locul pe care îl ocupă sportiva în clasamentul WTA

Simona Halep a ieșit din top 10 WTA, poziția sa fiind cauzată și de suspendarea provizorie din circuit, din luna octombrie.
03.01.2023 | 00:18
Simona Halep in afara top 10 Locul pe care il ocupa sportiva in clasamentul WTA
Simona Halep, în afara top 10 WTA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Așadar, în primele zile ale anului 2023, clasamentul WTA a fost actualizat, iar Simona Halep nu se mai află pe locul 10, poziție pe care a ocupat-o până nu demult.

Simona Halep, în afara top 10 WTA

Simona Halep se află în afara top 10 WTA, după ce clasamentul a fost actualizat, iar sportiva din România a căzut două poziții, ocupând în prezent locul 12.

ADVERTISEMENT

Motivul care a determinat căderea din clasament a româncei o reprezintă suspendarea provizorie a sa, care datează din luna octombrie, când Simona Halep a fost testată pozitiv la un test antidoping.

Paula Badosa și Madison Keys sunt jucătoarele care au depășit-o în ierarhia WTA pe Simona Halep, iar căderea româncei va continua, fiind în imposibilitate de a juca.

ADVERTISEMENT

„Este un model de urmat!”

Simona Halep a fost votată de către Federația Română de Tenis drept cel mai bun sportiv român în anul 2022, chiar în plin scandal din cauza dopajului.

Virginia Ruzici, fostul manager al Simonei Halep, a vorbit despre scandalul de dopaj și a avut un mesaj de susținere pentru „Simo”: O cunosc pe Simona de multă vreme și am lucrat cu ea timp de 14 ani.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model de urmat. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integritate și onestitate”.

„Sunt profund întristată de aceste informații și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj nedrept.

ADVERTISEMENT

O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și îi sunt alături”, a fost mesajul postat de Virginia Ruzici pe contul personal de Instagram.

Ultimul meci oficial jucat de Simona Halep a fost împotriva Dariei Snigur, scor 1-2, în prima manșă a turneului de la US Open, partidă desfășurată la finalul lunii august, ceea ce a reprezentat o reală surpriză.

  • 31 de ani are Simona Halep
ADVERTISEMENT
Tags: