News

Până când vor fi plătite pensiile luna aceasta. Anunţul ministrului Marius Budăi

Ministrul muncii, Marius Budăi, a venit cu noi precizări legate de plata întârziată a pensiilor, din luna aceasta. El a dat din nou asigurări că toate pensiile vor fi date până pe 15 ianuarie.
12.01.2022 | 07:41
Pana cand vor fi platite pensiile luna aceasta Anuntul ministrului Marius Budai
ADVERTISEMENT

Foarte mulți români își așteaptă pensiile la început de an. Ei sunt curioși când își vor primi aceste venituri, după ce Poșta Română a anunțat întârzieri.

În acest context, ministrul muncii a venit cu noi declarații. El a promis, din nou, că până pe 15 ianuarie toți pensionarii își vor avea banii luați de la stat.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi: ”Deja se plătesc pensiile și pe 15 ianuarie vom încheia calendarul”

De altfel, Marius Budăi a subliniat că, deja, s-a început plata pensiilor și a reamintit cum sunt majorate.

”Am făcut un pas înainte de a veni acest val – gândiți-vă că dacă nu era implementat pachetul social propus de PSD în coaliția actuala politică tragedia ar fi fost cu mult mai mare. Cei care au 800 de lei pensie vor avea 1.000 de lei, acum în ianuarie.

ADVERTISEMENT

S-a majorat valoarea punctul de pensie începând cu luna ianuarie și deja se plătesc pensiile și pe 15 ianuarie vom încheia calendarul”, a dat, din nou, asigurări ministrul muncii, la Antena 3.

Alocațiile din ianuarie se vor primi în februarie

În ceea ce privește alocațiile, Marius Budăi a spus că în luna februarie se vor achita pentru luna ianuarie. La timp se vor achita și schema de ajutor financiar sau a 13-a pensie, mai promite Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

”Alocațiile s-au majorat și ele pe luna ianuarie, dar ele se plătesc în februarie pentru luna ianuarie. Și, bine înțeles, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități, dar și acel ajutor financiar pentru cei de la baza de jos din punct de vedere financiar, al plăților, al sistemului public de pensii.

Acel prag de 1.600 de lei nu a fost ales în mod întâmplător – reprezenta în luna noiembrie-decembrie, când noi negociam programul de guvernare comun al actualei coaliții politice, nivelul pensii medii în România”, a mai declarat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Toate aceste declarații ale ministrului muncii au loc după ce pe data de 28 decembrie 2021 Poșta Română a anunțat o decalare de două zile în ceea ce privește înmânarea pensiilor românilor.

”Compania Naţională Poşta Română informează că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile.

Acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile Poştei Române începând cu 4 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an”, anunţa Poșta Română.

Ulterior, a intervenit și Marius Budăi care dădea asigurări că până pe 15 ianuarie toți banii se vor livra.

”Am discutat telefonic, în această seară, cu directorul general adjunct al Poștei Române, Ovidiu Călin, astfel încât să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile pe luna ianuarie a anului 2022 să fie plătite până în data de 15.

Posibila întârziere din ianuarie este anuală, fiindcă nu se pot vira banii în luna decembrie 2021 pentru ianuarie 2022, așa cum se întâmplă în celelalte luni ale anului, deoarece vorbim de bugetul pe alt an.

Vom depune toate eforturile pentru ca seniorii României să nu fie nevoiți să își aștepte drepturile nici măcar o zi în plus”, a clarificat Marius Budăi pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT