Fotbal international

Pleacă Neymar de la PSG? Detaliul care indică despărţirea brazilianului de campioana Franţei

11.08.2018 | 17:00
Pleaca Neymar de la PSG Detaliul care indica despartirea brazilianului de campioana Frantei
ADVERTISEMENT

Întrebarea care continuă să stea pe buzele multor iubitori ai fotbalului din Brazilia şi, mai ales, pe cele ale fanilor starului de la campioana Franţei este dacă pleacă sau nu Neymar de la PSG. Sau dacă o va face atunci când se va întâmpla acest lucru. În Brazilia Neymar este foarte iubit, este un fel de religie a sportului şi toată lumea este curioasă să ştie ce va face idolul lor, care nu pare deloc fericit în capitala Franţei.

Dincolo de aceste numeroase semne de întrebare a apărut recent un detaliu care indică decizia brazilianului de a nu sta nici pe departe pe toată durata contractului, care este de cinci ani. Neymar a ajuns la PSG în vara lui 2017, după ce şeicul Nasser Al Khelaifi a plătit Barcelonei clauza de eliberare în valoare de 222 de milioane de euro şi a semnat pe cinci ani, cu un salariu de 36 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pleacă Neymar de la PSG? Cum au reacţionat televiziunile din Brazilia

Detaliul care indică destul de clar că Neymar nu va sta toată durata contractului la PSG este faptul că jucătorul a fost chestionat de conducerile principalelor posturi TV de sport din Brazilia în privinţa achiziţionării drepturilor de difuzare a Ligue 1, lucru care ar fi făcut numai în condiţiile rămânerii lui Neymar pe termen lung la Paris. Răspunsul primit de la jucător şi de la anturajul acestuia i-a determinat pe şefii canalelor TV să nu negocieze preluarea campionatului francez, pentru că ar fi trebuit să încheie o înţelegere valabilă pe o pperioadă de trei ani.

Cum devine aproape cert faptul că Neymar va sta cel mai probabil doar acest sezon care a început vineri cu Marseille – Toulouse 4-0 nici o televiziune din Brazilia nu a vrut să piardă o groază de bani şi să preia drepturile, pentru că plecarea lui Neymar ar face să dispară subit orice urmă de interes pentru ceea ce se întâmplă în fotbalul francez.

ADVERTISEMENT

Cota brazilianului este în scădere

Despre trecerea lui Neymar chiar din această vară la Real Madrid s-a vorbit foarte mult încă de la începutul acestui an, dar, în cele din urmă, brazilianul s-a decis să mai stea un sezon,mai ales că antrenorul Unai Emery a fost înlăturat în vară, ceea ce i-a plăcut jucătorului, care a avut o relaţie proastă cu tehnicianul iberic.

Pleacă Neymar de la PSG. Brazilianul va rămâne cel mult acest sezo, dar nu va onora toţi cei 5 ani de contract
Pleacă Neymar de la PSG. Brazilianul va rămâne cel mult acest sezon

Neymar a făcut un turneu final de Campionat Mondial mult sub aşteptări, ajungând chiar subiect de ironii pe reţelele de socializare, după ce s-a remarcat în mai multe rânduri mai mult prin teatralitatea căderilor la cea mai mică atingere, decât prin abilităţile fotbalistice. Neymar s-a apărat de aceste critici, susţinând că este doar un om supus unui stress imens şi devenit o ţintă pentru orice apărător. Şi cota brazilianului a avut de suferit în urma evoluţiilor modeste din Rusia, acum jucătorul valorând undeva la maxim 200 de milioane de euro, cifră considerată de mulţi şi aşa exagerată. Şi preşedintele lui Real, Florentino Perez, a preferat să nu mai facă acum oferta, aşteptând ca Neymar să revină la parametrii reali ai valorii sale, ceea ce este posibil să se întâmple de acum înainte, după ce a petrecut cu familia o binemeritată vacanţă.

ADVERTISEMENT