Sport

Pleșan și-a ales favorita între Dinamo și Craiova: “Le țin pumnii!”. Exclusiv

Mihăiță Pleșan i-a avertizat pe jucătorii „alb-albaștrilor” înaintea derby-ului Dinamo - Universitatea Craiova. Fostul mijlocaș le ține pumnii oltenilor.
17.07.2023 | 10:23
Plesan sia ales favorita intre Dinamo si Craiova Le tin pumnii Exclusiv
Mihăiță Pleșan, avertisment pentru Universitatea Craiova: „Să nu ne culcăm pe o ureche”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova este programat luni, de la ora 21:30, pe stadionul „Arcul de Triumf”, iar oltenii sunt cu gândul la cele trei puncte. Mihăiță Pleșan a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că fotbaliștii „alb-albaștrilor” nu trebuie să se culce pe o ureche din cauza problemelor din jurul „câinilor roșii”.

Mihăiță Pleșan, despre derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova: „Au prima șansă, dar poate să existe o surpriză”

Dinamo – Universitatea Craiova este primul test din SuperLiga pentru elevii lui Eugen Neagoe, iar Alex Mitriță a declarat că își dorește cele trei puncte din derby. Mihăiță Pleșan a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre confruntarea de pe „Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

Mihăiță Pleșan a declarat că Universitatea Craiova este favorită în derby-ul cu Dinamo, însă oltenii trebuie să fie 100% concentrați la ora confruntării. Fostul jucător care a trecut pe la ambele formații este de părere că elevii lui Ovidiu Burcă trebuie să demonstreze că au valoarea necesară pentru SuperLiga.

„Este un derby între două echipe frumoase ale campionatului românesc, Dinamo este încă în căutări pentru a-și găsi liniștea. Craiova este o echipă stabilă care își dorește să câștige campionatul și cred că Universitatea are prima șansă.

ADVERTISEMENT

Categoric că poate să existe o surpriză dacă nu vor lua meciul în serios, sigur că poate să fie o surpriză, totul depinde doar de ei. Nu aș putea să îmi dau o părere despre lot încă, îmi este greu și trebuie să îi mai văd la Dinamo. Trebuie să demonstreze dacă sunt jucători de prima ligă”, a declarat Mihăiță Pleșan.

Dinamo are o serie de coșmar împotriva Universității Craiova, fiind învingători în ultimele șase derby-uri. Mihăiță Pleșan a declarat că trupa lui Eugen Neagoe trebuie să înceapă campionatul cu dreptul pentru obiectivul propus în acest sezon.

ADVERTISEMENT

„Craiova este favorită din toate punctele de vedere, nu doar datorită jucătorilor, ci și prin ce s-a întâmplat în ultimii ani, ceea ce își doreșc în fiecare an și stabilitatea clubului. Nu știu dacă contează foarte mult prima etapă, dar ca obiectiv dacă îți dorești să câștigi campionatul este important să câștige”, a spus Pleșan.

Mihăiță Pleșan, avertisment înainte de Dinamo – Universitatea Craiova: „Să nu se culce pe o ureche”

Mihăiță Pleșan a fost aproape de olteni și în stagiul de pregătire din Bulgaria și mărturisește că gândul „alb-albaștrilor” zboară spre titlul de campioană. Fostul mijlocaș a declarat că Eugen Neagoe i-a pregătit așa cum trebuie pe elevii săi, însă rămâne de văzut cum se vor descurca în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„Sunt cele mai frumoase meciuri pe care le poate juca un jucător, le aștepți. Este o încărcătură deosebită și cred că pentru asta te faci fotbalist, să ai asemenea meciuri. Cred că pe lângă Andrei Ivan și Alex Mitriță mai sunt și alți jucători, Craiova are foarte mulți jucători de atac foarte valoroși.

O văd bine pe Craiova, acum totul depinde doar de ei și cum vor începe, cum vor trece de primele etape. Totul depinde de ei, categoric Craiova își dorește să câștige campionatul, dar nu va fi ușor. Toți din grup și care muncesc în club au același gând de când începe campionatul.

Cred că au avut o pregătire foarte bună, dar o să vedem pe teren când începe campionatul dacă este așa sau nu. Bancu și Mitriță vor ajuta foarte mult faza ofensivă, vor aduce amândoi un aport substanțial pentru că Bancu provine din mijlocaș și îi place foarte mult să urce în atac, este cel mai ofensiv fundaș stânga din România și cel mai bun”, a spus Mihăiță Pleșan.

Mihăiță Pleșan i-a avertizat pe fotbaliștii „alb-albaștrilor” înaintea derby-ului cu Dinamo și spune că oltenii nu ar trebui „să se culce pe o ureche” din cauza serii invincibile cu „câinii roși”. Acesta a mărturisit că trupa lui Eugen Neagoe trebuie să fie concentrată pentru a câștiga cele trei puncte.

„Dacă ne culcăm pe urechea asta (n.r. Universitatea Craiova este invincibilă în derby-urile cu Dinamo), s-ar putea să avem probleme mari. Trebuie să joace concentrat să câștige meciul, că este 1-0 sau 2-0 este important să câștige. Le țin pumnii”, a spus fostul internațional.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru „2 solist” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT