Sport

Dinamo, serie de coșmar cu Universitatea Craiova! Când a fost ultimul succes

Derby-urile cu Universitatea Craiova au devenit un coșmar pentru Dinamo. Oltenii sunt invincibili în fața „câinilor roșii” în ultimii ani.
15.07.2023 | 11:29
Dinamo serie de cosmar cu Universitatea Craiova Cand a fost ultimul succes
Dinamo, amintiri de coșmar împotriva Universității Craiova! Oltenii sunt experți în derby-uri. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova pregătește atent derby-ul cu Dinamo, iar oltenii speră să continue seria succeselor în fața trupei din Ștefan cel Mare. Confruntarea din prima etapă din SuperLiga este programată luni, de la ora 21:30, și se va disputa pe stadionul „Arcul de Triumf”, așa cum FANATIK a anunțat.

Universitatea Craiova, coșmarul lui Dinamo în SuperLiga! Oltenii, învincibili din 2018 în derby-urile cu „câinii roșii”

Universitatea Craiova își înfruntă una dintre „victimile” preferate din SuperLiga încă din prima etapă a sezonului 2023-2024. Trupa lui Eugen Neagoe își dorește cele trei puncte din derby-ul cu Dinamo și astfel să continue seria victorilor împotriva „câinilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Eugen Neagoe au devenit experți în derby-urile cu Dinamo din ultimii ani, iar oltenii speră ca seria invincibilității să nu se oprească acum. Ultima înfrângere a „alb-albaștrilor” în confruntările directe cu trupa lui Ovidiu Burcă este înregistrată pe 15.12.2018, scor 3-0.

Din 2018 până în prezent s-au mai disputat șase meciuri între Universitatea Craiova și Dinamo, iar oltenii au ieșit învingători de fiecare dată. Ultimele două derby-uri sunt amintiri de coșmar pentru „câinii roșii” care au încasat 11 goluri.

ADVERTISEMENT

De-a lungul celor patru ani de supremație a „juveților” împotriva lui Dinamo, Universitatea Craiova a marcat nu mai puțin de 19 goluri în poarta rivalilor din Capitală. De cealaltă parte, formația din Ștefan cel Mare a marcat doar două goluri îm cele șase confruntări cu formația din Bănie.

Universitatea Craiova, succes categoric în ultimul derby cu Dinamo! Atanas Trică a înscris primul gol în tricoul „alb-albaștrilor” pe Ștefan cel Mare

Dinamo – Universitatea Craiova, scor 1-6, este ultima confruntare între cele două formații din SuperLiga de pe 10.02.2021. Derby-ul este unul care nu va fi uitat prea curând de suporterii „alb-albaștrilor”, fiind marcat și de reușita lui Atanas Trică.

ADVERTISEMENT

Nepotul lui Ilie Balaci a reușit să marcheze primul gol la Universitatea Craiova în Ștefan cel Mare și să aducă zâmbetele pe fața suporterilor. Atacantul a revenit la formația din Bănie după împrumutul de la CSA Steaua București și își dorește să repete performanța din urmă cu trei ani.

„Acum am revenit la Universitatea și sunt foarte fericit pentru acest gol. Va fi un meci foarte dificil, Dinamo chiar dacă este o nou-promovată este o echipă foarte bună. Am amintiri frumoase de la meciul cu Dinamo și sper să repet asta”, a spus Atanas Trică.

ADVERTISEMENT

Și Alex Mitriță are amintiri plăcute din derby-urile cu Dinamo București, fiind autorul unei „duble” într-un derby câștigat cu 3-0 de olteni. „Piticul atomic” a adus cele trei puncte Universității Craiova după cinci partide consecutive fără victorie în fața „câinilor roșii” în campionat.

Universitatea Craiova a pornit negocierile pentru un transfer-bombă înaintea derby-ului cu Dinamo

Universitatea Craiova a pregătit o ofertă oficială pentru un mijlocaș deținut de Manchester City. Oltenii vor să dea a doua bombă pe piața transferurilor după Alex Mitriță, fiind în negocieri pentru împrumutul lui Filip Krastev, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Filip Krastev este unul dintre numele în care bulgarii își pun speranțe pentru un viitor strălucit al echipei naționale, fiind unul dintre cei mai talentați jucători pe care fotbalul din Bulgaria i-a dat în ultimii ani. Mijlocașul deținut de City Fotball Group este legitimat la Lommel, unul dintre cluburile pe care le administrează șeicii câștigătoarei Champions League.

Oltenii negociază împrumutul mijlocașului bulgar cu clauză de cumpărare, iar acesta este văzut drept înlocuitorul lui Alex Cicăldău. Fostul „decar” al Universității Craiova are șanse minime să revină în Bănie, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT