News

PNL Sector 1: „Emblema administrației Armand este criza permanentă a gunoaielor”. Liberalii spun că primarul pune în pericol sănătatea oamenilor

PNL: „Sectorul 1 nu există în nici o bază de date a Ministerului Mediului”. Clotilde Armand „pune în pericol sănătatea cetățenilor”
17.04.2024 | 22:53
PNL Sector 1 Emblema administratiei Armand este criza permanenta a gunoaielor Liberalii spun ca primarul pune in pericol sanatatea oamenilor
George Tuță, candidatul Coaliției la Sectorul 1, spune că gunoaiele și șobolanii au pus stăpânire din cauza lui Clotilde Armand / Foto: Facebook, George Tuță
ADVERTISEMENT

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că prin „incompetența” sa pune în pericol sănătatea cetățenilor din Sectorul 1 care, potrivit unui comunicat al liberalilor, „nu există în nici o bază de date” la Ministerul Mediului.

Tuță: „Emblema administrației Armand este criza permanentă a gunoaielor”

George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, Mircea Fechet, ministrul Mediului și Andrei Corlan, șeful Gărzii de Mediu, au făcut, miercuri, o conferință de presă în care „au atras atenția că incompetența administrației Armand pune în pericol sănătatea cetățenilor din Sectorul 1”, potrivit PNL Sector 1.

ADVERTISEMENT

„Emblema administrației Armand este criza permanentă a gunoaielor. Timp de 4 ani Clotilde Armand s-a lăudat că se luptă cu ceea ce ea a numit mafia gunoaielor. Care este rezultatul? Se vede cu ochiul liber: munți de gunoaie, iar șobolanii și gândacii au pus stăpânire pe acest sector și pun în pericol sănătatea cetățenilor.

„100 de milioane de euro s-au băgat în salubritate în cei 4 ani de mandat”

Când spui că te lupți cu mafia gunoaielor, dar tu crești prețul cu 32% pentru curățenie și ceri să se ridice gunoiul mai rar, asta se numește cârdășie, nu luptă. 100 de milioane de euro s-au băgat în salubritate în cei 4 ani de mandat, iar sectorul se sufocă sub gunoaie”, a declarat George Tuță.

ADVERTISEMENT

Liberalii au atacat și situația colectării selective a gunoaielor în Sectorul 1, spunând că administrația Armand a pierdut fonduri europene.

„Doamna Armand este campioana dezastrului din Sectorul 1, cu cel mai prost mandat și cea mai slabă administrație. Trebuie să dea explicații cetățenilor de ce nu sunt puncte de colectare separată în Sectorul 1, de ce s-au pierdut bani europeni și de ce pune zi de zi în pericol sănătatea oamenilor care trăiesc printre gunoaie”, a spus Tuță.

ADVERTISEMENT

Mircea Fechet a subliniat că „Sectorul 1 nu există în nicio bază de date a Ministerului Mediului. Nu am avut vreo cerere de finanțare din partea administrației Armand, nici pentru Rabla clasic, nici pentru microbuze școlare electrice, nici pentru piste de biciclete, și nici pentru alte proiecte. Cetățenii Sectorului 1 nu au putut beneficia de investiții pentru că primăria nu s-a înscris în proiecte. Pe scurt, 0 lei ceruți, 0 lei primiți”.

Aproape toate zonele din România au primit, via PNRR, fonduri comunitare pentru colectarea selectivă a gunoaielor, mai puțin Sectorul 1, care „nu apare pe nicăieri ca beneficiar pentru că nu au fost depuse proiecte”.

ADVERTISEMENT

„PNRR se termină în 2026 și sper ca împreună cu domnul Tuță să reușim să recuperăm o parte din timpul pierdut și să rezolvăm ce se mai poate rezolva din această situație”, a spus Fechet, ministrul Mediului.

Amenzi de mediu de 675.000 de lei la Sectorul 1

Comisarul șef al Gărzii de Mediu a declarat că Garda a aplicat în ultimii ani amenzi de 675.000 de lei la Sectorul 1 din cauza problemei gunoaielor. „La Sectorul 1, în ultimii trei ani, Garda națională de mediu a aplicat sancțiuni în valoare de 675.000 de lei pentru nerespectarea regimului deșeurilor, pentru abandonarea necontrolată de deșeuri, pentru neatingerea obiectivului anual de reciclare. În condițiile în care noi ne-am asumat un target de 50% anual, aici suntem la 12, 19% în colectare separată și reciclarea deșeurilor”, a spus Corlan.

ADVERTISEMENT