News

Poate începe şcoala în condiţii de siguranţă? Recomandările epidemiologilor Geza Molnar şi Alexandru Rafila

24.04.2020 | 16:44
Poate incepe scoala in conditii de siguranta Recomandarile epidemiologilor Geza Molnar si Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Epidemiologii Geza Molnar și Alexandru Rafila suțin că școala poate începe în condiții de siguranță, în timp ce alte voci din spațiul public au declarat că se opun întoarcerii elevilor la cursuri.

Poate începe şcoala în condiţii de siguranţă?

În timp ce unii spun că nu ar fi indicat ca elevii să revină în perioada următoare la cursuri, epidemiologii Geza Molnar și Alexandru Rafila sunt de părere că școala poate începe din nou, în condiții de siguranță, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Cei doi epidemiologi au vorbit în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show”, de la Mediafax, despre reînceperea cursurilor și au spus că procesul educațional se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

”Cu cap se poate organiza şi acest lucru (…) unde sunt clase suficiente se poate face despărţirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanţării fizice în limita posibilităţilor”, a spus epidemiologul Molnar Geza.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a afirmat că există variante prin care cursurile să poată fi desfășurate normal.

Cursurile ar putea reîncepe pe 1 iunie

Astfel, clasele pot fi împărţie, elevii ar putea veni pe rând la cursuri, în timp ce pauzele ar trebui supravegheate mult mai atent, spune epidemiologul român.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu ducem o campanie responsabilă, în care să educăm şi să lămurim, părinţii si venim cu declaraţii care să îi sperie, atunci facem o mare greşeală.

Şcoala trebuie să fie reluată, nu cu orice preţ, dar cu o serie întreagă de măsuri. Părinţii trebuie să aibă încredere să îşi trimită copiii la şcoală. Ei sunt afectaţi doar în foarte mică măsură de acestă infecţie”, a declara Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Discuția vine după ce modul de reluare a cursurilor a fost dezbătut la mijlocul acestei săptămâni de preşedintele Klaus Iohannis, alături de  ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Potrivit ultimelor discuții, sunt șanse mari ca elevii să revină în clase de la 1 iunie. Cu toate acestea, o decizie concretă în acest sens urmează să fie luată în viitorul apropiat de către autorităţi.

ADVERTISEMENT
Tags: