News

Podul peste Dunăre de la Brăila, deschis circulației și pe timpul nopții în minivacanța de Sfânta Maria

Vești bune pentru șoferi: podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulației și pe timpul nopții în minivacanța de Sfânta Maria.
14.08.2023 | 07:35
Podul peste Dunare de la Braila deschis circulatiei si pe timpul noptii in minivacanta de Sfanta Maria
Minivacanța de Sfânta Maria aduce vești bune pentru șoferi: podul peste Dunăre de la Brăila, deschis circulației și pe timpul nopții. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Podul peste Dunăre de la Brăila, inaugurat în luna iulie, va fi deschis circulației și pe timpul nopții în minivacanța de Sfânta Maria. Timp de două zile, se va circula fără nicio restricție orară.

Minivacanța de Sfânta Maria aduce vești bune pentru șoferi: podul peste Dunăre de la Brăila, deschis circulației și pe timpul nopții

În acest an, de Sfânta Maria, angajații din România se bucură de câteva zile libere. E vorba despre o minivacanță de patru zile. Aceasta a început de sâmbătă, 12 august și se termină miercuri, 16 august, atunci când se revine la muncă.

ADVERTISEMENT

Cetățenii care ajung în aceste zile în zona podului suspendat peste Dunăre de la Brăila nu trebuie să-și facă griji în privința restricțiilor de trafic. Autoritățile anunță că restricțiile de noapte se elimină, notează Rador.

Astfel, circulația pe ”Golden Gate de România” a fost deja permisă în mod excepțional în noaptea de duminică spre luni, cu prilejul minivacanței de Sfânta Maria. În plus, pe tot parcursul zilei de marți, 15 august, și până miercuri la ora 21:00, traficul pe pod va fi permis fără restricțiile ce se aplică în timpul nopții, atunci când sunt demontate macaralele folosite la construcția podului.

ADVERTISEMENT

Încă de la inaugurarea construcției, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că, pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, în perioada 17 iulie-30 noiembrie, se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 21.00 – 6.00. Excepție fac zilele de sărbători legale.

Regulile pentru traversarea podului suspendat de la Brăila: viteza maximă 80 km/h

Inaugurat pe 6 iulie, podul peste Dunăre de la Brăila face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova. El a fost deja botezat ”Golden Gate-ul” României. Este ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Construcția are o lungime totală de 1974,3 metri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul brăilean și de 364,6 metri pe malul tulcean.

Din păcate, pentru o perioadă de timp, podul are și o serie restricții de circulație. Potrivit reprezentanților poliției, limita maximă de viteză permisă circulației pe pod este de 80 kilometri/oră.

ADVERTISEMENT

Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 și 435 de lei și 2 puncte penalizare”, spun oamenii legii.

Mai trebuie subliniat faptul că podul este unul exclusiv pentru traficul rutier. Asta înseamnă că pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori