News

Podul peste Dunăre de la Brăila, deschis circulației și pe timpul nopții în minivacanța de Sfânta Maria

Vești bune pentru șoferi: podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulației și pe timpul nopții în minivacanța de Sfânta Maria.
14.08.2023 | 07:35
Podul peste Dunare de la Braila deschis circulatiei si pe timpul noptii in minivacanta de Sfanta Maria
Minivacanța de Sfânta Maria aduce vești bune pentru șoferi: podul peste Dunăre de la Brăila, deschis circulației și pe timpul nopții. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Podul peste Dunăre de la Brăila, inaugurat în luna iulie, va fi deschis circulației și pe timpul nopții în minivacanța de Sfânta Maria. Timp de două zile, se va circula fără nicio restricție orară.

Minivacanța de Sfânta Maria aduce vești bune pentru șoferi: podul peste Dunăre de la Brăila, deschis circulației și pe timpul nopții

În acest an, de Sfânta Maria, angajații din România se bucură de câteva zile libere. E vorba despre o minivacanță de patru zile. Aceasta a început de sâmbătă, 12 august și se termină miercuri, 16 august, atunci când se revine la muncă.

ADVERTISEMENT

Cetățenii care ajung în aceste zile în zona podului suspendat peste Dunăre de la Brăila nu trebuie să-și facă griji în privința restricțiilor de trafic. Autoritățile anunță că restricțiile de noapte se elimină, notează Rador.

Astfel, circulația pe ”Golden Gate de România” a fost deja permisă în mod excepțional în noaptea de duminică spre luni, cu prilejul minivacanței de Sfânta Maria. În plus, pe tot parcursul zilei de marți, 15 august, și până miercuri la ora 21:00, traficul pe pod va fi permis fără restricțiile ce se aplică în timpul nopții, atunci când sunt demontate macaralele folosite la construcția podului.

ADVERTISEMENT

Încă de la inaugurarea construcției, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că, pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, în perioada 17 iulie-30 noiembrie, se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 21.00 – 6.00. Excepție fac zilele de sărbători legale.

Regulile pentru traversarea podului suspendat de la Brăila: viteza maximă 80 km/h

Inaugurat pe 6 iulie, podul peste Dunăre de la Brăila face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova. El a fost deja botezat ”Golden Gate-ul” României. Este ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Construcția are o lungime totală de 1974,3 metri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul brăilean și de 364,6 metri pe malul tulcean.

Din păcate, pentru o perioadă de timp, podul are și o serie restricții de circulație. Potrivit reprezentanților poliției, limita maximă de viteză permisă circulației pe pod este de 80 kilometri/oră.

ADVERTISEMENT

Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 și 435 de lei și 2 puncte penalizare”, spun oamenii legii.

Mai trebuie subliniat faptul că podul este unul exclusiv pentru traficul rutier. Asta înseamnă că pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Loredana Groza , de la patru chifle pe zi la milioane de euro
Loredana Groza , de la patru chifle pe zi la milioane de euro
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română