Sport

Tony, prezentat oficial la Iași: ”Am pus Poli înainte de Dumnezeu și de familie”. Update

Poli Iași a ales noul antrenor! Înlocuitorul lui Leo Grozavu este portughezul Anthony da Silva, fost jucător la CFR Cluj, care a oferit primele declarații.
01.04.2024 | 19:19
Tony prezentat oficial la Iasi Am pus Poli inainte de Dumnezeu si de familie Update
În conferința de presă în care a fost prezentat oficial la Poli Iași, Tony a dezvăluit că a mai avut înainte oferte li de la alte cluburi din SuperLiga. Sursă foto: captură video YouTube FC Politehnica Iași
ADVERTISEMENT
01-04-2024
16:26

Tony, încrezător că o va salva pe Poli Iași de la retrogradare

În conferința de presă în care a fost prezentat oficial la Poli Iași, Tony a dezvăluit că a mai avut înainte oferte li de la alte cluburi din SuperLiga.

”Am mai avut oferte din SuperLiga anul trecut, însă nu le-am acceptat. Acum, în 5 minute m-am înțeles cu domnul Cornel Șfaițer. Când m-a sunat și mi-a zis să vin la Iași, am lăsat Paștele și am plecat. Am pus Poli înainte de Dumnezeu și de familie!

Știu tot campionatul românesc de 2 ani, urmăresc toate meciurile. Poli are un lot cu multă calitate. Dacă nu aveam încredere că nu pot să îndeplinesc obiectivul, nu veneam la Iași.

E greu de schimbat ceva tactic sau fizic cu o lună și jumătate înainte de finalul campionatului. Eu sunt un romantic al fotbalului, însă nu îmi voi implementa filosofia mea de joc, mă voi adapta la ceea ce am la dispoziție.

Acum avem nevoie de puncte, nu de joc spectaculos. Vreau să dau încredere jucătorilor, să joace fără presiune. Presiune e în Ucraina, la război, noi facem aici ce ne place. Vreau ca jucătorii mei să fie pitbulli fără minge și Hagi cu mingea.

Am făcut parte din staff-urile unei echipe de primă ligă portugheze și ale naționalei Camerunului, am lucrat la liga a doua și a treia din Portugalia, m-am perfecționat. Am făcut cursuri cu antrenori mari, De Zerbi, Fonesca, Guardiola, Simeone. Am gestionat jucători care câștigă zeci de milioane de euro, mă simt pregătit de această provocare”, a declarat Tony.

01-04-2024
13:42

Tony, noul antrenor al lui Poli Iași

Portughezul Anthony da Silva, cunoscut sub numele de Tony de când era jucător la CFR Cluj, este noul antrenor al formației Poli Iași.

Fostul fundaș dreapta în vârstă de 43 de ani este alegerea conducătorilor ieșeni după despărțirea de Leo Grozavu. Lusitanul are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

 

După ce a agățat ghetele în cui în 2015, Tony a activat la mai multe formații ca antrenor secund sau principal. Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, l-a comparat pe portughez cu italianul Roberto De Zerbi, care de asemenea a jucat la CFR Cluj și a ajuns un antrenor de top în fotbalul mondial.

Poli Iași a decis să pună capăt colaborării cu Leo Grozavu, după ce echipa a intrat serios în jocul retrogradării. Moldovenii au desemnat deja viitorul antrenor. Detalii de ultimă oră.

Poli Iași îl pune antrenor pe Anthony da Silva: „A trebuit să ne mișcăm rapid”

Cornel Șfaițer a dezvăluit cine va fi noul antrenor al lui Poli Iași: „A trebuit să ne mișcăm rapid pentru a scoate echipa din criză. Nu aveam timp să stăm după vreun antrenor, indiferent de cota lui.

ADVERTISEMENT

Noul tehnician trebuie să aibă timp să pregătească meciul cu FC U Craiova 1948, pe care trebuie să-l câștigăm. Din multitudinea de propuneri care au venit pe adresa noastră ne-am decis asupra lui Tony.

În ultimii ani am primit numeroase referințe pozitive despre cum lucrează. Are același spirit de luptător pe care-l etala ca jucător, este foarte preocupat de a se perfecționa, are licența PRO, a învățat de la nume mari ale fotbalului portughez, cu care e prieten”, a mai spus președintele moldovenilor conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Poli Iași îl compară pe Tony cu italianul De Zerbi, fostul jucător al lui CFR Cluj, actual antrenor la Brighton

Cornel Șfaițer e convins că portughezul care a jucat la CFR Cluj este alegerea potrivită și l-a comparat cu antrenorul italian: „A contat enorm și faptul că vorbește româna și alte limbi de circulație internațională, precum și faptul că a urmărit mereu campionatul nostru, fiind la curent cu tot ce se întâmplă.

Eu am încredere că Tony va fi un De Zerbi de România!”, a mai spus președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cine este portughezul Tony

Fostul fundaș al lui CFR Cluj și-a încheiat cariera de jucător în 2015 și și-a luat licența A. Până acum a antrenat în ligile a treia și a doua din Portugalia la Academico Viseu, Freamunde, Oliveirense, Braganca, Vilar Perdizes, Pacos de Fereira sau Montalegre.

Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a învățat meserie de la Antonio Conceicao, fostul antrenor al lui CFR Cluj, care l-a luat ca analist video la naționala Camerunului între 2019 și 2022. Tony a mai negociat de-a lungul timpului și cu alte echipe din România.

ADVERTISEMENT