Sport

Decizie drastică a suporterilor lui Poli Iași după schimbarea siglei: „Marionete ale Primăriei!”

Poli Iași a decis să schimbe stema echipei, însă galeria anunță că nu va mai susține echipa în acest sezon din SuperLiga! Comunicatul fanilor
13.07.2023 | 16:51
Decizie drastica a suporterilor lui Poli Iasi dupa schimbarea siglei Marionete ale Primariei
Poli Iași s-a format în urmă cu 13 ani, sub numele de ACSMU Politehnica Iași. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-07-2023
13:57

Galeria lui Poli Iași nu mai susține echipa după ce clubul a schimbat sigla: „Palmaresul și marca nu le aparțin”

Peluza Nord Poli Iași a emis un comunicat dur în care anunță că nu va mai susține echipa nou-promovată, din cauză că nu deține marca și palmaresul istoric: „Comunicat Peluza Nord Iași. După cum bine ştiţi, povestea actualului club de fotbal din Iaşi începe în 2010 când în urma unei fuziuni a apărut ACSMU Politehnica Iaşi şi se promitea că principalul scop al conducerii de atunci va fi recuperarea palmaresului şi a mărcii echipei abia intrate în faliment şi anume FC Politehnica Iaşi 1945.


Ba mai mult se împărţeau pliante ieşenilor pentru a-i convinge că acest lucru se va întampla, iar ei să vină să susţină echipa reînfiinţată atunci.

În peluza noastră o bună parte a decis să renunţe defintiv la a mai susţine orice altă echipă până ce reapare FC Politehnica Iaşi, iar o mână de oameni a decis să meargă la luptă cu noua echipă pentru a nu dispărea defintiv fotbalul din Iaşi şi pentru a aştepta onorarea promisiunilor de atunci, militând în toți acești ani de compromis pentru recuperarea identității.

„Din 2010 am avut zeci de întâlniri care au avut ca subiect o singură idee. Recuperarea identităţii”

Ce s-a întamplat în toţi aceşti ani? Din 2010 şi până acum am avut zeci de întâlniri cu fiecare director, administrator, conducător, preşedinte şi ce funcţii s-au mai împărţit pe la Iaşi, discuţii ce au avut mereu ca subiect o singură idee. Recuperarea identităţii.

Rezultatul tuturor discuţiilor din aceşti 13 ani a fost o siglă închiriată de Horia Sabo în 2018 care s-a dovedit a fi de fapt o simplă formalitate, dar nepăsarea precedenţilor conducători a fost atât de mare încât nici asta nu au putut face.

După 5 ani în care am mers cu sigla închiriată și păreau că se fac anumiți pași spre singurul deziderat, ieri la Palas s-a prezentat o nouă identitate vizuală care a distrus orice speranţă a noastră în legătură cu recuperarea identității și ne-a demonstrat ce caractere mizerabile au toți cei care în urmă cu o lună și în toți acești 13 ani ne-au stat în față și ofereau garanții că se fac absolut toate demersurile pentru a readuce acasă echipa cu care am crescut și pentru care am venit prima dată pe stadion.

„Ne-am săturat de aceleași discuții promisiuni care se tot repetă”

Ne-am săturat de același discuții și promisiuni care se tot repetă, iar de acum doar faptele vor vorbi. Așadar, am luat decizia de a nu mai susține clubul de fotbal atâta timp cât palmaresul și marca nu ne vor aparține.

Clubul din liga 1 fără noi va rămâne doar jucăria politicienilor și un instrument de campanie electorală în care fiecare își va ști bine rolul și cât are voie să facă. Noi suntem Poli Iași și am reprezentat acest club mai bine decât oricine altcineva în toți acești ani.

Voi, doar niște marionete ale primăriei și așa veți rămâne cu toții în istoria fotbalistică a Iașului indiferent de câte promovări sau victorii va mai obține clubul aflat acum în prima divizie. Politehnica Iaşi înainte de toate și pentru totdeauna!”, se mai arată în amplul comunicat al galeriei moldovene.

Moldovenii au revenit în elita fotbalului din România după ce au câștigat play-off-ul din eșalonul secund și au promovat direct. Artizanul acestei performanțe este antrenorul Leo Grozavu.

Fanii lui Poli Iași au luat foc după schimbarea siglei

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului sezon din SuperLiga, oficialii clubului Poli Iași au luat hotărârea să schimbe sigla clubului. Aceștia au încercat să vină cu o nouă identitate vizuală, însă fanii au fost total nemulțumiți de ceea ce a ieșit.

ADVERTISEMENT

”Minimalist, elegant, inspirat de trecut, gândit pentru prezent și viitor. Noul logo reflectă esența clubului. Calul — simbol al orașului — a fost redesenat pentru a etala un aspect bine definit, puternic și îndrăzneț. Ține capul sus, privind hotărât înainte, spre viitor. Are o poziție de luptă, pregătit să apere onoarea clubului și a orașului în fața oricărui adversar.

Dungile — elementul distinctiv al tricourilor noastre de joc — au fost integrate în designul calului, într-o manieră imaginativă și eficientă care îi conferă un aspect unic și ușor de recunoscut.

ADVERTISEMENT

Culorile: alb-albastru. Albastrul regal ales de fani reflectă clasa, prestigiul și istoria orașului Iași. Noua identitate vizuală este construită pentru a funcționa optim în această eră a transformării digitale și are rolul de a intensifica prestigiul brandului Poli Iași, de a consolida legătura clubului cu orașul, dar și de a aduce clubul în atenția unei noi generații de suporteri”, se arată pe site-ul clubului ieșean.

Fanii ieșeni s-au ținut de glume pe rețelele de socializare

Cu toate că prezentarea făcută de conducătorii clubului a fost una îndrăzneață, majoritatea suporterilor lui Poli Iași s-au arătat dezamăgiți de rezultatul final. Aceștia au lansat critici dure și au postat comentarii ironice pe pagina de Facebook a grupării.

ADVERTISEMENT

”Mârțoaga asta e fătată la bătătură? 1 aprilie a trecut, gluma e proastă rău” sau ”Succes băieți și multe victorii! Lăsați sigla să se certe pe ea conducerea! Doar nu joacă sigla, ce atâta țigăneală?!”, sunt câteva postări ale fanilor.

”Vă bateți joc. Efectiv suntem un oraș mare, chiar nu avem un pic de prestanță? Parcă se voia performanță, păcat de orașul ăsta și de oamenii ce fac parte din el”, ”Este primarul?” sau ”Caraghioasă tare! Nedemnă de un oraș al artei și al culturii!”, sunt alte comentarii.

ADVERTISEMENT

”S-a căutat altă siglă care să reprezinte fotbalul ieșean… Atât s-a putut. Mie îmi pare rău de efortul și competențele fotbalului ieșean. Ne reprezintă un cal…” sau ”Nu știu cine a venit cu ideea asta minimalistă, dar pare că s-a inspirat din desene animate. Pe bune, oribil arată. Orice ar fi fost cred că era lumea reticentă, nemulțumită, dar cu tentativa asta de căluț ne facem de tot râsul”, au scris alți suporteri.

ADVERTISEMENT