Sport

Poliția a făcut percheziții la Federația Spaniolă de Fotbal! Șapte arestări într-un dosar de spălare de bani: Luis Rubiales ar fi implicat

Poliția spaniolă a făcut percheziții în birourile Federației Spaniole de Fotbal și în casa fostului președinte, Luis Rubiales. 7 persoane au fost arestate pentru spălare de bani.
20.03.2024 | 15:09
Politia a facut perchezitii la Federatia Spaniola de Fotbal Sapte arestari intrun dosar de spalare de bani Luis Rubiales ar fi implicat
Luis Rubiales, implicat într-un caz de spălare de bani. Sursa Foto: Hetpa
ADVERTISEMENT

În urma perchezițiilor făcute de Poliția spaniolă au fost arestate 7 persoane din cadrul Federației Spaniole de Fotbal. Cazul are legătură cu spălarea de bani și este strâns legat și de numele fostului președinte, Luis Rubiales.

Poliția a făcut percheziții la Federația Spaniolă de Fotbal! Șapte arestări într-un dosar de spălare de bani

Ancheta Poliției spaniole are legătură cu spălarea de bani și implică mai multe nume importante din cadrul Federației Spaniole de Fotbal. Printre cei investigați este și Luis Rubiales, fostul președinte al organizației.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile au avut loc atât în birourile RSFF-ului, dar și în casa din Granada a lui Rubiales. Garda Civilă din Spania a declarat că sunt 7 oameni arestați deja, iar fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal nu se afla în țară la momentul perchezițiilor.

Dosarul include o anchetă de corupție și spălare de bani cu privire la înțelegerea pe care federația a făcut-o pentru a a stabili Supercupa Spaniei în Arabia Saudită. Astfel, procurorii au investigat mai multe persoane din anturajul lui Luis Rubiales și au percheziționat 11 locații.

ADVERTISEMENT

După ce a intrat în posesia documentelor, Poliția spaniolă a făcut ca operațiunea să se sfârșească cu 7 arestări și cu identificarea a încă 5 persoane relevante pentru caz care să fie investigate.

Luis Rubiales, implicat în mai multe scandaluri din Spania

Luis Rubiales nu a avut un final de mandat liniștit la cârma Federației Spaniole de Fotbal. În septembrie 2023, ibericul a demisionat după ce a provocat un scandal uriaș. Atunci când a sărutat-o pe sportiva Jenni Hermoso fără acordul acesteia.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea de la echipa națională feminină a Spaniei a venit spre podium pentru a primi medalia de aur. Acest lucru după ce naționala feminină a ibericilor a câștigat Cupa Mondială în luna august. În acel moment de euforie, fostul președinte a sărutat-o pe gură pe Hermoso.

Astfel, Luis Rubiales este prins și acum într-un proces pentru presupusa agresiune sexuală asupra jucătoarei spaniole. În cazul cu Jenni Hermoso, Rubiales a negat orice faptă greșită.

ADVERTISEMENT

Iar actualul caz de corupție, unde Poliția spaniolă a făcut progrese majore, a început în urma unei convorbiri telefonice din 2022 dintre Luis Rubiales și Gerard Pique. Se pare că cei doi au discutat atunci despre comisioane uriașe în privința Supercupei Spaniei care avea loc deja în Arabia Saudită. Așadar, acest lucru a atras atenția autorităților.

În 2020, Rubiales a fost un personaj important în implementarea noului format al Supercupei Spaniei. Mini turneul de patru echipe, care are acum loc în Arabia Saudită, aduce în buzunarele Federației Spaniei de Fotbal nu mai puțin de 40.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: