News

Poliţia a luat măsuri! Ce amenzi au primit miniștrii care au participat la “petrecerea” lui Ludovic Orban de la Guvern

31.05.2020 | 09:27
Politia a luat masuri Ce amenzi au primit ministrii care au participat la petrecerea lui Ludovic Orban de la Guvern
ADVERTISEMENT

Polițiștii i-au amendat pe cei patru membrii ai Cabinetului Orban care au participat la întâlnirea prilejuită de ziua de naștere a premierului. Miniștrii au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități.

Amenzi pentru miniștrii care au participat la aniversarea lui Orban

Poliția a luat atitudine în cazul controversatei întâlniri de la Guvern, cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban. Toți cei prezenți la petrecere au fost amndați pentru că au ignorat regulie impuse de autorități. Nu au purtat mască și au fumat în spații închise.

ADVERTISEMENT

“Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană,pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis. 

ADVERTISEMENT

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară. 

A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător”, arată în comunicatul de presă emis de DGPMB.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, amendat cu 3000 de lei

Nici premeierul Ludovic Orban nu a scăpat de sancțiune. Polițiștii l-au amendat cu 3000 de lei pentru că nu a purat mască și a fumat într-un spațiu public, după cum reiese din fotografia care circulă în mediul virtual.

În imagine, alături de Ludovic Orban, se pot observa vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, care nu poartă măști, unii dintre aceștia fumând.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților din Guvern, toți cei sancționați și-au achitat deja amenzile.

“Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

 

ADVERTISEMENT