News

Poliția a prins după două luni unul dintre bărbații care au tras cu pistolul și au rănit două persoane în Chiajna. Alți doi suspecți sunt căutați

Unul dintre suspecții implicați în atacul armat din Chiajna, din luna ianuarie, a fost prins, iar ceilalți suspecți implicați sunt căutați
20.03.2024 | 16:02
Politia a prins dupa doua luni unul dintre barbatii care au tras cu pistolul si au ranit doua persoane in Chiajna Alti doi suspecti sunt cautati
Un individ dintre cei care ai tras cu pistolul într-un incident de pe o stradă din Chiajna a fost reținut. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Unul dintre atacatorii implicați în atacul armat din Chiajna, din luna ianuarie, a fost prins de poliție după două luni. Ceilalți suspecți implicați încă sunt căutați de oamenii legii.

Atacatorul care a tras cu pistolul în două victime din Chiajna a fost prins

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție solicită emiterea de mandate de arestare preventivă pentru cei trei indivizi suspectați că, în ianuarie, au utilizat pistoale pentru a trage într-o mașină în Chiajna, rănind două persoane și punând viața uneia dintre victime în pericol.

ADVERTISEMENT

Unul dintre suspecți a fost prins și reținut, în timp ce ceilalți doi sunt încă în libertate, procurorii solicitând emiterea de mandate de arestare pentru aceștia, arată polițiștii români.

Conform comunicatului dat publicității miercuri de Parchetul de pe lângă ÎCCJ, procurorul de caz a inițiat procedura de arestare preventivă pentru trei persoane, sub acuzația de tentativă de omor, în urma unui incident produs în ianuarie în Chiajna, unde s-au folosit arme letale de foc.

ADVERTISEMENT

Pistolarii din acest caz mai au antecedente în folosirea ilegală a armelor

Suspectul reținut este acuzat de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind deja cunoscut pentru comiterea de infracțiuni similare.

Incidentul violent a avut loc pe 15 ianuarie în Chiajna, iar dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, procurorii susțin că aceștia au comis o crimă ce a rezultat în vătămarea a două persoane și că reprezintă un pericol social extrem de mare, dat fiind că acțiunea a fost premeditată și a fost executată într-un loc public cu arme de foc letale.

Ce a transmis poliția după incidentul din 15 ianuarie

„În seara zilei de 15 ianuarie 2024, în parcarea unui supermarket situat în comuna Chiajna, judeţul Ilfov, trei persoane înarmate cu două arme de foc letale (armă de foc letală, de tip puşcă cu ţeavă lisă şi armă de foc letală scurtă, de tip pistol), pentru care nu deţineau permis de port şi uz de armă, s-au deplasat cu două autovehicule în parcarea unui complex comercial situat pe aceeaşi stradă.

ADVERTISEMENT

În faţa unui restaurant situat în acea zonă, unul dintre suspecţi a executat un foc cu arma de foc letală, de tip puşcă cu ţeavă lisă, către un autovehicul în care se aflau patru persoane. Un alt suspect a executat mai multe trageri cu arma de foc letală scurtă, de tip pistol, către una din persoanele vătămate, provocându-i acesteia leziuni traumatice, respectiv plagă împuşcată transfixiantă gambă dreaptă, ce i-au pus viaţa în primejdie, necesitând pentru vindecare un număr de 25-30 (douăzeci şi cinci-treizeci) zile de îngrijiri medicale, precum şi către o altă persoană vătămată, căreia i-a provocat o leziune traumatică ce a necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, nepunându-i viaţa în primejdie”, a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Marți, 19 martie, procurorii au efectuat nouă percheziții în București și Ilfov, încercând să-i găsească pe cei trei suspecți pentru a fi aduși în fața justiției.

ADVERTISEMENT