News

Poliția din Berlin a anunţat o operațiune majoră pentru Anul Nou. “Situaţia este provocatoare”

Autorităţile din capitala Germaniei se tem de incidente violente pe străzi în ajunului Anului Nou şi în noaptea de Revelion.
25.12.2023 | 12:36
Politia din Berlin a anuntat o operatiune majora pentru Anul Nou Situatia este provocatoare
Poliţia din Germania este în alertă maximă zilele acestea Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După revoltele de anul trecut și tensiunile comunitare cauzate de războiul din Gaza, poliția din Berlin plănuiește o operațiune majoră pentru ajunul Anului Nou. “Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție din ajunul Anului Nou din ultimele decenii”, a declarat comisarul de poliție din Berlin, Barbara Slowik.

Peste 2.000 de poliţişti vor fi aduşi la Berlin din alte state federale

“Acest lucru se datorează în principal conflictului din Orientul Mijlociu, care face situația operațională mult mai dificilă și mai complexă”, a explicat comisarul.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, pe lângă artificiile obișnuite de pe străzi, s-au aruncat petarde și au avut loc atacuri asupra polițiștilor, pompierilor și paramedicilor în unele cartiere ale Berlinului, dar și în alte orașe mari.

Slowik a anunțat că 2.000 până la 2.500 de ofițeri de poliție din statele Saxonia, Saxonia-Anhalt și de la poliția federală vor fi dislocați la Berlin în ajunul Anului Nou.

ADVERTISEMENT

“În același timp, numărul vehiculelor de patrulare pe timp de noapte va crește de la 150, cât este de obicei, la 220”, a adăugat ea. În plus, 500 de ofițeri de poliție federală vor fi dislocați în gările suburbane și interurbane.

Unul dintre motivele creșterii semnificative a numărului de polițiști dislocaţi în stradă îl reprezintă evenimentele din ajunul Anului Nou trecut. “Creștem în mod semnificativ protecția pompierilor și a celorlalți primii respondenți. De asemenea, suntem foarte prezenți pe străzile din anumite cartiere”, a spus Slowik.

ADVERTISEMENT

La aceasta se adaugă starea emoțională ridicată cauzată de conflictul din Orientul Mijlociu. “Anticipăm că aceste emoții vor fi manifestate și pe străzi”, a adăugat Slowik.

Anunţul acesteia vine după poliţia germană a anunţat sâmbătă seara că efectuează percheziţii în catedrala din Köln, cu ajutorul câinilor, în urma unui “avertisment de pericol” emis pentru noaptea de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

“Chiar dacă informaţiile se referă la ajunul Anului Nou, începând din această seară vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura siguranţa vizitatorilor la catedrală în ajunul Crăciunului”, a transmis şeful poliţiei din Köln, Michael Esser.

ADVERTISEMENT
Tags: