News

Poliția Română a arestat mai mulți suspecți de terorism! Aveau 50 de tone de azotat de amoniu

Poliția Română a arestat mai mulți suspecți de terorism! Aveau 50 de tone de azotat de amoniu asupra lor. Au fost prinși cu toții la Giurgiu de către oamenii legii
12.02.2022 | 22:52
Politia Romana a arestat mai multi suspecti de terorism Aveau 50 de tone de azotat de amoniu
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 50 de tone de azotat de amoniu, dar şi numeroase arme şi cartuşe au confiscat poliţiştii din Giurgiu. Totul s-a întâmplat în urma unei activităţi pentru prevenirea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor şi respectarea prevederilor legale la regimul substanţelor periculoase.

De remarcat că azotatul de amoniu este utilizat pentru a produce explozibil.

Poliția Română a arestat mai mulți suspecți de terorism!

“Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Giurgiu au desfăşurat în judeţul Giurgiu activităţi pentru prevenirea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor (…)

ADVERTISEMENT

(…)respectarea prevederilor legale la regimul substanţelor periculoase şi pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate patru infracţiuni, dintre care trei privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor(…)

ADVERTISEMENT

(…)şi una privind nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Mai exact, în timpul acțiunii au fost descoperite şi ridicate 50.000 de kilograme de azotat de amoniu. Valoarea totală a acestuia se ridică la 348.600 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii legii au descoperit și trei arme neletale supuse autorizării, dar şi 17 cartuşe.

La final, polițiștii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.003 de lei, dintre care două pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004.

ADVERTISEMENT

Legea se referă la regimul armelor şi muniţiilor. Încălcată a fost și Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Totodată, în cazul a şase persoane a fost dispusă anularea autorizării deţinerii de arme şi muniţii, iar 19 persoane fizice au fost controlate la domiciliu cu privire la modul de păstrare şi asigurare a armelor şi muniţiei deţinute.

ADVERTISEMENT