News

Acțiune de amploare a polițiștilor în Capitală. Un șofer a fost prins cu o viteză de trei ori mai mare decât limita legală

Polițiștii din Capitală au desfășurat o razie de amploare, sâmbătă noapte. Un șofer a fost prins la volan cu o viteză extrem de mare, iar un livrator de mâncare, drogat.
23.01.2022 | 14:51
Actiune de amploare a politistilor in Capitala Un sofer a fost prins cu o viteza de trei ori mai mare decat limita legala
ADVERTISEMENT

Zeci de amenzi și zeci de permise au fost reținute, sâmbătă noapte, în București, în urma unui control al polițiștilor. Oamenii legii au depistat patru șoferi sub influența alcoolului și a drogurilor, iar un alt conducător auto a fost descoperit cu 135 km/h pe un sector de drum cu indice de 50 km/h.

Printre șoferii care au fost amendați și s-au ales și cu permisul suspendat a fost și un livrator de mâncare. Acesta era sub efectul substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

Livrator de mâncare, prins drogat la volan

Revoltat, bărbatul le-a spus polițiștilor să-l lase în pace, deoarece mâncarea clienților se răcește în mașină. Concret, individul consumase marijuana.

”Da frate, dar eu am comanda, se răceşte comanda în maşină. Trebuie să ducem comanda că ne face ăla reclamaţie”, i-a spus șoferul omului legii, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Sancțiuni contravenționale de peste 30.000 de lei

Printr-un comunicat de presă, polițiștii transmit că au aplicat, mai exact, 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Totodată, 11 de permise de conducere au fost reținute, printre care: ”1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub *influenţa băuturilor alcoolice(contravenţie); 4 pentru infracţiuni la regimul rutier; 4 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h, 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric”, se arată în comunicatul poliției.

ADVERTISEMENT

Printre acestea, au fost reținute și 2 certificate de înmatriculare. S-au descoperit deficiențe tehnice care au presupus o astfel de măsură.

Situația la nivel național

La nivel național situația este mai neplăcută. În ultimele 24 de ore, s-a sesizat 683 infracțiuni, dintre care un sfert din oficiu.

ADVERTISEMENT

”Au fost prinși în flagrant, de către polițiști 126 autori de infracțiuni. De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, iar 7 autori au fost identificați în dosarele cu AN.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 27 de persoane. În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 9.600 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3.2 milioane lei.

De asemenea, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 700 de permise de conducere și 216 certificate de înmatriculare”, conform MAI.

ADVERTISEMENT
Tags: