News

Șeful Arestului IPJ Argeș, prins în flagrant când lua mită de la un deținut. Ciprian Marangoci a fost reținut

Ciprian Marangoci a primit suma de 500 de euro și un cartuș de țigări de la o persoană aflată în arest. Cum a fost prins comisarul din Argeș?
29.07.2023 | 12:22
Seful Arestului IPJ Arges prins in flagrant cand lua mita de la un detinut Ciprian Marangoci a fost retinut
Șeful Arestului IPJ Argeș, prins în flagrant când lua mită. Colaj Fanatik/ sursa foto: anchetaonline.ro/IPJ Argeș
ADVERTISEMENT

Șeful Arestului IPJ Argeș a fost reținut după ce a fost prins luând mită de la un deținut. Ciprian Marangoci, care era în funcție de peste 12 ani, a primit suma de 500 de euro și un cartuș de țigări. El a fost dus la audieri de procurorii DIICOT, iar ulterior a fost reținut.

Șeful Arestului IPJ Argeș, prins în flagrant când lua mită

Conform oamenilor legii, șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din Argeș a fost prins în flagrant în timp ce un deținut îi oferea mită. Totul pentru a primi mai multe vizite și apeluri telefonice, dar și pachete cu o greutate mai mare decât permite legea.

ADVERTISEMENT

„S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări. Pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală”, a transmis DIICOT.

Mai mult, Ciprian Marangoci ar fi luat mită de la mai multe persoane aflate în arest preventiv, de-a lungul timpului. Comisarul le-ar fi dat voie să primească vizite „fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală”.

ADVERTISEMENT

Investigațiile se desfășurau de mai multă vreme

DIICOT Pitești a făcut percheziții, vineri după-amiază, în incinta instituției pe care Marangoci o conducea. Presa locală notează că investigațiile se desfășurau de mai multă vreme. În această perioadă, procurorii au reușit să strângă mai multe probe împotriva lui Marangoci.

În urma operațiunii de vineri, șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din Argeș a fost reținut pentru 24 de ore. Acum a ajuns și el în arest, dar într-o localitate vecină județului Argeș, având în vedere situația, potrivit Ancheta Online.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean a reacționat în urma acestui caz care cutremură vârful poliției din Argeș. Ciprian Marangoci va fi prezentat instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş.

„La data de 29 iulie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș a fost informat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești cu privire la faptul că, față de un angajat, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

 

 

ADVERTISEMENT