News

Poliţist de meserie, hoţ în timpul liber. Caz ireal la Ploieşti, un agent a fost arestat pentru furt din locuinţe

Poliţist de meserie, dar hoţ în timpul liber. Un agent este cercetat pentru că ar fi spart locuințe. Cazul a avut loc în Ploiești.
01.06.2023 | 18:13
Politist de meserie hot in timpul liber Caz ireal la Ploiesti un agent a fost arestat pentru furt din locuinte
Poliţist de meserie, hoţ în timpul liber. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliţist de meserie, hoţ în timpul liber. Caz incredibil în Ploiești, acolo unde un polițist este cercetat după ce ar fi dat spargere într-o locuință. Deși cetățenii ar trebui să aibă încredere în organele legii, agentul din Prahova demonstrează că nu toți polițiștii sunt bine intenționați.

Poliţist de meserie, hoţ în timpul liber. Un agent este cercetat pentru furt din locuințe

Bărbatul, angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IJP) Prahova, se află în arest la domiciliu. Potrivit presei locale, în luna martie, individul ar fi spart o locuință din Ploiești, fapta fiind raportată de către proprietarul casei.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2023. Bărbatul a spus că nu i-ar fi fost luate lucruri de valoare din casă, dar în urmă cu câteva luni, locuința sa ar mai fi fost spartă. La vremea respectivă, i-ar fi fost furată suma de 3.000 de lei, scrie Ziarul Incomod.

Ulterior, oamenii legii au constatat că vinovat pentru spargeri era chiar un coleg de-al lor. Este vorba despre un polițist în cadrul IPJ. Joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a confirmat această informație, care a apărut în presa locală.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere apariţia în mai multe trusturi de presă a informaţiei privind cercetările efectuate faţă de un poliţist din cadrul IPJ Prahova şi a faptului că instituţia a dat un comunicat de presă privind acest aspect, confirmăm că faţă de o persoană având această calitate se efectuează cercetări într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.”, au transmis reprezentanții Parchetului.

Totodată, IPJ Prahova a comunicat faptul că „se delimitează de astfel de comportamente”. Reprezentanții inspectoratului au precizat că toți cetățenii „sunt egali în fața legii”, indiferent de funcția lor.

ADVERTISEMENT

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova se delimitează de astfel de comportamente care nu fac cinste instituţiei şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară. Totodată, precizăm că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi vor fi luate măsurile legale indiferent de calitatea acestora. Având în vedere calitatea persoanei în cauză, cercetările sunt de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, a transmis IPJ Prahova.

Agent de poliție prins băut și drogat, în timp ce era la volan

Amintim că în luna mai a fost făcut public un alt caz care nu face cinste Poliției Române. Un agent din Satu Mare, municipiul Carei, a fost prins băut și drogat, în timp ce se afla la volanul mașinii sale.

ADVERTISEMENT

Conform IPJ Satu Mare, bărbatul se afla în timpul liber. El a fost oprit de colegii săi pe o stradă din localitate și supus unui control de rutină. A fost pus să sufle în etilotest, polițiștii constatând că agentul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Etilotestul a indicat o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru recoltarea mostrelor biologice. Cu acest prilej, s-a aflat că polițistul era și drogat, după ce „proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanţa denumită mefedronă”.

ADVERTISEMENT
Tags: