News

Polițist băut și sub influența „drogului săracilor”. Agentul susține că a luat suplimente

Un polițist a fost prins băut și sub influența „drogului săracilor”, în timp ce era la volan. Bărbatul susține că a luat suplimente.
19.05.2023 | 18:51
Politist baut si sub influenta drogului saracilor Agentul sustine ca a luat suplimente
Polițist băut și sub influența „drogului săracilor”. Sursa foto: Facebook Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un polițist din Satu Mare a fost prins beat și drogat la volanul unei mașini. S-a întâmplat în municipiul Carei și potrivit oamenilor legii, agentul, care se afla în timpul liber, a ieșit pozitiv la mefedronă sau „drogul săracilor”, așa cum este cunoscut.

Sub influența „drogului săracilor”, polițistul susține că a luat suplimente

Polițistul are 23 de ani și își desfășorară activitatea în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Incidentul a avut loc în urmă cu aproape o săptămână, pe 13 mai, însă a fost făcut public de poliție vineri, 19 mai.

ADVERTISEMENT

În urma verificării cu aparatul etilotest, a reieșit că tânărul polițist se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind indicată o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru „drogul săracilor”.

”Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, proba de sânge ar fi indicat un rezultat negativ, iar proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanţa denumită mefedronă”, a transmis IPJ Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Contrar acuzațiilor, polițistul spune că nu s-a drogat, ci că rezultatul a ieșit în acest fel din cauza unor suplimente pe care le-ar fi luat pentru creșterea masei musculare, potrivit știripesurse.ro. El se află acum în vizorul colegilor săi, fiind cercetat disciplinar.

Oamenii legii desfășoară cercetări, în acest caz, pentru săvârșirea „infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, adaugă polițiștii din Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Alt polițist, beat și drogat, a furat o mașină

Un incident similar a avut loc în județul Teleorman, în urmă cu un an, atunci când un polițist de 27 de ani a fost prins beat și drogat la volanul unei mașini furate, care aparținea unui angajat al unei firme de curierat.

Agentul de poliție, care în timpul liber era și diacon la o mănăstire, ar fi furat mașina după o noapte de beție petrecută în compania unui prieten. Dimineața, distracția s-ar fi mutat într-un bar din Alexandria. În fața localului, bărbatul a găsit mașina pornită cu cheile în contact.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, s-a urcat la volan și a pornit la drum. La scurt timp a fost prins de colegii săi, polițiștii din Teleorman, care au descoperit că bărbatul era și beat, și drogat cu heroină. „În urma testării, acesta avea o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat și a ieșit pozitiv la substanțe psihoactive. Bărbatul fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice”, a transmis IPJ Teleorman, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: