News

Cine este polițistul care s-a împușcat în cap, în Copou. Avea doar 24 de ani și abia se angajase în sistem

Noi detalii apar despre polițistul care s-a împușcat în cap, luni dimineață, în parcul Copou, din Iași. Cine este, mai exact, omul legii, care avea doar 24 de ani și abia era angajat în sistem.
14.03.2022 | 17:30
Cine este politistul care sa impuscat in cap in Copou Avea doar 24 de ani si abia se angajase in sistem
Cine este polițistul care s-a împușcat în cap, în parcul Copou, din Iași. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițistul care s-a împușcat în cap, luni dimineață, în parcul Copou, din Iași, era un tânăr de doar 24 de ani, pe nume Andrei Axinte. Abia se angajase în sistem, mai exact, în luna ianuarie, din sursă externă, la IPJ Botoșani. Testarea psihologică a trecut-o cu brio și urma să fie supus instructajului.

Andrei Axinte, polițistul care s-a împușcat în cap, în Copou. Ce l-a determinat să-și ia viața

Andrei Axinte avea toată lumea la picioare. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea și nu se cunoaște, momentan, motivul care l-a determinat să-și ia viața.

ADVERTISEMENT

Tânărul polițist și-a pus capăt zilelor luni, în jurul orei 6:00, iar o femeie a dat peste cadavrul său, sunând apoi la 112.  În urma cercetărilor, s-a aflat că omul legii s-a împușcat cu un pistol Beretta, furat de la șeful de post. Tot de la acesta din urmă a furat și mașina de serviciu.

”În data de 14 martie, în jurul orelor 6.00, o persoană de sex feminin a sesizat prin apel la numărul unic de urgenţă 112 faptul că în parcul Copou a descoperit trupul unui tânăr, lângă care se afla o armă. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că persoana decedată în vârstă de 24 de ani era agent de poliţie la IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT

Acesta prezenta o urmă de împuşcare în zona parietal – occipital dreapta, în apropierea mâinii drepte identificându-se un pistol tip Beretta. În cauză continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs decesul victimei”, a spus Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, scrie BZI. Vezi AICI foto cu tânărul polițist.

Andrei Axinte nu avea permis port armă. S-a deschis o anchetă în acest caz

De altfel, s-a mai descoperit că Andrei Axinte nu avea permis de port armă, iar mașina de serviciu o lăsase la trei kilometri depărtare de parcul Copou. Conform Știrile Protv, Andrei era orfan, iar de 10 ani se afla în grija unor asistenți maternali din Botoșani.

ADVERTISEMENT

S-a demarat o anchetă în acest caz. Șeful de post este acum cercetat disciplinar, acuzat fiind de neglijență în serviciu.

Tags: