News

Polițist local din Pitești băgat în comă de un tânăr de 20 de ani. Incidentul a avut loc în centrul orașului

Un polițist local din Pitești se află în comă, în stare foarte gravă, după ce a fost lovit de un tânăr de 20 de ani care spărsese o sticlă de asfalt.
05.11.2023 | 13:30
Politist local din Pitesti bagat in coma de un tanar de 20 de ani Incidentul a avut loc in centrul orasului
Un polițist local a fost agresat în Pitești/ Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Un polițist local a fost lovit, în noaptea de sîmbătă spre duminică, de către un tânăr căruia îi atrăsese atenția după ce a spart o sticlă pe stradă. Agresorul a fost reținut pentru ultraj, iar polițistul urmează să fie supus unei intervenții chirugicale, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al primăriei Pitești, incidentul a avut loc în zona centrală a orașului, sâmbătă seara, în dreptul Colegiului Național „I.C.Brătianu”. Agentul se afla în patrulare, iar agresiunea a survenit în jurul orei 21.45.

ADVERTISEMENT

C.S. în vârstă de 55 de ani, poliţist local la Ordine Publică din 2007, a surprins, în timp ce patrula în zona centrală, un tânăr care a spart o sticlă de bere pe stradă (…) Poliţistul i-a atras atenţia asupra comportamentului – act de vandalism în spaţiul public.

Cu agresivitate, bărbatul în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Moşoaia, l-a lovit în zona feţei, prin surprindere. În urma loviturii, poliţistul local a căzut şi a fost izbit cu capul de asfalt, rămânând inconştient”, se arată în comunicatul municipalității.

ADVERTISEMENT

Starea polițistului este foarte gravă, iar medicii sunt rezervați în ce privește șansele sale. Deocamdată, agresorul este pus sub acuzare doar pentru ultraj însă în cazul uni deznodământ tragic ar putea fi judecat pentru omor din culpă.

Această situație este de neimaginat și ne aduce aminte de curajul de care dau dovadă zi de zi cei care asigură ordinea și siguranța în comunitatea noastră. În acest moment dificil, sperăm la recuperarea rapidă a polițistului local și suntem alături de familia sa.

ADVERTISEMENT

Ne exprimăm respectul pentru toți cei care servesc comunitatea noastră și vă îndemnăm să le arătați sprijinul și recunoștința pe care o merită”, se mai spune în mesajul transmis de către primăria din Pitești.

Un alt caz de agresare a oamenilor legii a avut loc la finele lunii august, în localitatea Negru Vodă din Constanța. Doi frați beți care s-au luat la bătaie au lovit polițiștii care veniseră să-i despartă. „În timp ce se proceda la încătuşarea lui B.T.D., fratele său B.G.H. s-a îndreptat din spate către agentul de poliţie G.A. I-a aplicat o lovitură de pumn în zona urechii stângi”, anunța Parchetul din Mangalia.

ADVERTISEMENT

După ce au fost urcați în dubă, unul dintre cei doi frați a dat cu capul în geamul autospecialei până l-a spart. Ajunși la secție, și celălalt bătăuș a lovit un polițist cu piciorul în abdomen. Un alt polițist care sărit să-l liniștească a fost rănit la degetele unei mâini și la un picior.

ADVERTISEMENT