News

Polițistul din Buzău care a provocat un accident și a mers la o prostituată, reținut pentru 24 de ore

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a polițistului care a provocat un accident rutier, iar apoi a refuzat testarea alcoolemiei, faptă sancționată penal.
16.01.2022 | 17:48
Politistul din Buzau care a provocat un accident si a mers la o prostituata retinut pentru 24 de ore
ADVERTISEMENT

Un agent de poliție s-a ales cu două dosare penale la interval de câteva zile pentru faptul că a mers îmbrăcat în uniformă la o prostituată pe care apoi nu a vrut să o plătească și pentru că a refuzat alcooltestul după ce a provocat un accident rutier.

În cursul cercetărilor penale, procurorii au dispus reținerea nonconformistului polițist pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele două dosare penale, în momentul de față se derulează și o anchetă disciplinară a IPJ Buzău care-l vizează pe polițistul de 36 de ani, transmite News.ro.

În urma actelor procedurale efectuate de către poliţişti şi a cercetărilor procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a agentului de poliţie. Şi de această dată cercetările au respectat criteriul obiectivităţii, iar măsurile legale în materie disciplinară vor fi dispuse în condiţii de maximă fermitate”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție.

ADVERTISEMENT

Polițistul a refuzat să plătească serviciile unei prostituate

Problemele cu legea ale polițistului au început în noaptea de 12-13 ianuarie, el fiind protagonistul unui incident care a dus la cercetarea sa administrativă de către IPJ Buzău.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 19 ani din Călăraşi, cu privire la faptul că la domiciliul său s-au prezentat doi tineri pentru întreţinerea de raporturi sexuale contracost şi ar fi refuzat să mai părăsească locaţia. Apelanta a precizat că unul dintre bărbaţi ar purta haine cu însemne poliţieneşti, bănuind că ar fi poliţist. Totodată, întrucât tinerii refuzau părăsirea locaţiei, persoana a cerut sprijinul a doi cunoscuţi, doi buzoieni în vârstă de 18 şi 35 de ani, care au venit la imobil, context în care s-a creat un conflict spontan între aceştia şi bărbaţii care ar fi refuzat să plece”, preciza Poliția din Buzău.

ADVERTISEMENT

Cercetările din acest caz au dus la concluzia că persoana în cauză era chiar polițist, astfel că i s-a deschis un prim dosar penal pentru uzurpare de calități oficiale.

Din investigaţii, poliţiştii au stabilit ca persoanele reclamate sunt doi bărbaţi în vârstă de 19 şi 36 de ani, din Valea Râmnicului şi Râmnicu Sărat, acesta din urmă fiind încadrat ca agent de poliţie la un post de poliţie din mediul rural. Poliţistul era în timpul liber”, au transmis poliţiştii.

ADVERTISEMENT

Inițial, s-a crezut că femeia ar fi refuzat să întrețină sexuale cu el, însă apoi a apărut informația că de fapt bărbatul a refuzat să plătească pentru serviciile prestate.

Un nou dosar pentru refuzul testării alcoolemiei

Două zile mai târziu, polițistul din Râmnicu-Sărat a intrat cu mașina în alte două autovehicule staționate, accidentul soldându-se doar cu pagube materiale.

Lucrurile au degenerat când polițiștii rutieri veniți la fața locului au vrut să testeze alcoolemia bărbatului, iar acesta a refuzat, refuz care este pedepsit penal.

În noaptea de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni a avut loc un accident rutier. Din primele date de la faţa locului a reieşit că în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, a transmis IPJ Buzău.

După ce s-au făcut verificări, polițiștii au descoperit că autorul accidentului este chiar un coleg de-al lor.

Fiind suspiciuni că acesta s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au solicitat testarea acestuia, însă în urma solicitării poliţiştilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat, de îndată, Parchetul de pe lângă judecătoria Râmnicu Sărat spre competentă soluţionare”, preciza poliția județului Buzău.

ADVERTISEMENT
Tags: