News

Polițiștii locali, următorii la rând pentru sporul de Covid? Agenții ar putea primi 2.000 de lei

26.10.2020 | 20:33
Politistii locali urmatorii la rand pentru sporul de Covid Agentii ar putea primi 2000 de lei
ADVERTISEMENT

O inițiativă legislativă înregistrată la Senat prevede acordarea unui stimulent în valoare de 2.000 lei pe lună pentru funcționarii publici cu funcție de polițist local în cadrul Poliției Locale.

Acest stimulent este acordat deoarece polițiștii locali se află în risc permanent de COVID-19.

Suma va fi acordată pe toată perioada stării de urgență, cât și pe perioada stării de alertă, scrie știripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Polițiștii locali pot fi răsplătiți cu 2.000 de lei pe lună

„Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcționarii publici cu funcție specifică de polițist local din cadrul Poliției Locale, și a 1.000 lei, pe lună, pentru funcționarii publici cu funcții generale și personal contractual din cadrul Poliției Locale, pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unități ale administrației publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinație, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, prevede propunerea de lege.

Amintim faptul că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni alte 2.844 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total de infecții fiind la 212.492, iar decesele cauzate de COVID-19 au ajuns la 6.470.

ADVERTISEMENT

Până luni, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un total de 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, un grad de pozitivare de peste 32%. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

ADVERTISEMENT

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

De asemenea, 54.855 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

ADVERTISEMENT