News

Polițistul de 39 de ani care s-a sinucis, victima unui episod violent. Cum a reacționat Bogdan când ”Schelet” l-a amenințat că îi taie gâtul

Bogdan Mihalache, polițistul din Roman care și-a luat viața, a mai trecut printr-un episod violent, în urmă cu ceva vreme.
21.03.2024 | 17:10
Politistul de 39 de ani care sa sinucis victima unui episod violent Cum a reactionat Bogdan cand Schelet la amenintat ca ii taie gatul
Bogdan Mihalache avea 39 de ani și s-a sinucis cu arma din dotare, în timpul serviciului / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Europol / Hepta
ADVERTISEMENT

Polițistul din Roman care și-a luat viața la începutul acestei săptămâni, a avut parte de mai multe episoade tensionate, de-a lungul carierei. El a intrat în poliție în 2017, fiind angajat din sursă externă. Anterior, Bogdan lucrase în cadrul Jandarmeriei Române.

Bogdan fusese chemat pentru a salva un bătrân de furia propriului fiu

Unul dintre incidentele violente prin care a trecut Bogdan s-a petrecut în urmă cu ceva vreme, când a fost implicat într-un un caz de ultraj. Incidentul s-a produs pe 16 august 2019, când polițistul a intervenit după un apel la 112. La acea vreme, Bogdan era agent la ”Ordine Publică”.

ADVERTISEMENT

Cel care a apelat numărul de urgență era un bărbat care reclama faptul că între tatăl și fratele său, un individ poreclit Schelet, s-a declanșat un conflict violent. Scandalul începuse de la faptul că tânărul venise acasă sub influența băuturilor alcoolice și cu chef de ceartă.

Tatăl său a vrut să-l dea afară din casă, pentru că se manifesta în prezența nepoatei minore, în vârstă de 12 ani. În acel moment, Schelet a luat-o razna și a început să arunce lucruri prin casă, amenințând cu distrugerea locuinței.

ADVERTISEMENT

Fost jandarm, Bogdan a intrat primul

După apelul la 112, la fața locului au sosit două autospeciale de poliție. Oamenii de ordine au stat de vorbă cu tatăl, după care acesta i-a poftit în casă, în timp ce el și nepoata au rămas în fața ușii apartamentului.

Bogdan Mihalache și colegii săi au pătruns în camera în care se afla agresorul și fratele lui pe rând, ținând cont că în încăpere se intra dintr-un hol îngust. Potrivit rechizitoriului, Mihalache a intrat primul și s-a prezentat, moment în care Schelet a făcut o criză de nervi.

ADVERTISEMENT

Schelet a amenințat polițiștii cu moartea

”Inculpatul a început să ţipe la agenţii de poliţie, strigând să iasă afară din casă, că altfel le taie gâtul şi îi omoară. Imediat inculpatul a luat de pe masa din cameră o farfurie de ceramică şi a aruncat-o în direcţia poliţiştilor, cu intenţia de a-i lovi.

Partea vătămată Mihalache Bogdan s-a ferit, iar farfuria s-a spart de peretele camerei, moment în care toţi agenţii de poliţie au ieşit din apartament, întrucât inculpatul devenise şi mai agresiv, fiind dificil ca agenţii de poliţie să riposteze în mod eficient, datorită spaţiului strâmt”, se arată în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Ulterior, polițiștii au recunoscut că ”au resimțit o puternică stare de temere, date fiind amenințările cu suprimarea vieții proferate de inculpat și atitudinea violentă”.

Agresorul a fost condamnat cu suspendare

Schelet s-a ales cu un dosar penal pentru ultraj, însă nu și-a recunoscut faptele. El spune că era nervos din cauza discuției cu tatăl său, că a aruncat cu un pahar de perete, dar că nu a văzut niciun polițist în cameră. El a negat că a amenințat pe cineva sau că a încercat să lovească.

În 2021, Schelet a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. El a fost obligat să plătească despăgubiri de 1.000 de lei unuia dintre polițiștii prezenți la fața locului. Bogdan Mihalache a refuzat să se constituie parte civilă și să ceară daune.

Cum a murit polițistul Bogdan Mihalache

Bogdan Mihalache avea 39 de ani când a ales să-și pună capăt zilelor, cu arma din dotare. Tragedia s-a petrecut luni, 18 martie 2024, în timpul serviciului. Trupul neînsuflețit a fost descoperit de soția polițistului, la domiciliul comun.

Potrivit IPJ Neamț, Mihalache lucra, în prezent, la Biroul Rutier Roman și fusese declarat apt la testul psihologic. Presa locală a scris că Bogdan era supus unor presiuni mari, la locul de muncă și că își dorea să se întoarcă la ”Ordine Publică”.

IPJ Neamț a negat veridicitatea informațiilor, arătând că acesta nu avea la activ ore suplimentare și că fusese avansat înainte de termen. Ultima funcție ocupată de acesta a fost de agent șef principal.

ADVERTISEMENT
Tags: