Life

Foto. Pomană de 13 ani pentru Ion Dolănescu fără fiii lui, Ionuț și Dragoș. Duhovnicul artistului s-a ocupat de parastas

Duhovnicul lui Ion Dolănescu i-a făcut artistului parastas la 13 ani de la moartea sa. Niciunul dintre băieții regretatului cântăreț nu a fost prezent, fiind amândoi plecați din țară.
21.03.2022 | 13:39
Foto Pomana de 13 ani pentru Ion Dolanescu fara fiii lui Ionut si Dragos Duhovnicul artistului sa ocupat de parastas
Parastas de 13 ani pentru Ion Dolănescu, fără băieții lui, Ionuț și Dragoș. Sursa foto: Facebook/FANATIK
ADVERTISEMENT

Ion Dolănescu a trecut în neființă în urmă cu 13 ani, la vârsta de 65 de ani. Sâmbătă, duhovnicul artistului, părintele Emil Cărămizaru de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, i-a făcut parastas la biserică, apoi la cimitir. Băieții cântărețului de muzică populară, Ionuț și Dragoș, nu au putut fi prezenți.

Pomană de 13 ani pentru Ion Dolănescu. Mormântul a fost împodobit cu flori

La Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, unde duhovnicul artistului a făcut o slujbă de pomenire pentru Ion Dolănescu, s-au strâns mai mulți apropiați, pentru a-l comemora la 13 ani de la moartea sa. De la ora 12.00, părintele Emil Cărămizaru a slujit și la mormântul regretatului cântăreț de muzică populară, apoi a împărțit pachete cu mâncare de post, în care a pus bere, apă minerală, alune, napolitane, pâine, zacuscă de fasole, măsline, banane, portocale și alte preparate.

ADVERTISEMENT

Mormântul a fost împodobit de flori pentru ceremonia religioasă de către cei prezenți. Printre cei care au venit să îl comemoreze pe Ion Dolănescu s-au numărat și cântăreții Nelu Zidaru, finul cântărețului, și artistul George Rotaru.

Parastas la mormântul lui Ion Dolănescu
Parastas la mormântul lui Ion Dolănescu. Sursa foto: FANATIK

Parastas fără Ionuț și Dragoș Dolănescu

După ceremonie au reușit să ajungă și finele artistului de la Pitești, Doinița și Olga. Acestea din urmă au ținut să pună pe mormânt aranjamente florale, o cruce din petale de flori, dar și mesaje emoționante din partea copiilor artistului, Ionuț și Dragoș.

ADVERTISEMENT
Mesaje pentru Ion Dolănescu de la băieții lui
Mesaje pentru Ion Dolănescu de la băieții lui. Sursa foto: FANATIK

De altfel, cei doi fii ai lui Ion Dolănescu nu au putut lua parte la pomană, întrucât nu se aflau în România. Ionuț Dolănescu, fiul său cel mare, era la Londra, pentru un concert, iar Dragoș Dolănescu, fiul cel mic, se află în Costa Rica, țara mamei sale, unde s-a stabilit de ani buni.

Dragoș Dolănescu nu a moștenit veleitățile artistice ale tatălui său, dar a moștenit spiritul civic. Din anul 2018, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu este deputat în Costa Rica.

ADVERTISEMENT

Pe la mormântul lui Ion Dolănescu a trecut și presupusul său băiat, Ionuț Petrescu, pe care cântărețul de muzică populară l-ar fi avut cu o femeie care îl ajuta la treburi casnice.

Ion Dolănescu a fost un om credincios

După parastas, duhovnicul artistului, părintele Emil Cărămizaru a ținut și un discurs în memoria acestuia.

ADVERTISEMENT

”S-au împlinit 13 ani de când a urcat la cer acest om minunat, acest artist de gen. Tocmai de aceea el este atât de prezent astăzi, în societatea românească, și mai ales în rândul celor care iubesc muzica, muzica fiind un dar al lui Dumnezeu. Și muzica noastră românească, folclorul nostru românesc, este plămada acestui popor care a alcătuit, de-a lungul veacurilor, frumuseți nespuse, nestemate nespuse, puse în vocea de diamant a lui Ion Dolănescu, care vor rămâne, așa cum el însuși spunea în cântecele sale, atâta timp cât poporul acesta își va mai recunoaște ființa lui, își va recunoaște propriile rădăcini.

Este cu trupul în mormânt, dar cu sufletul în ceruri, așa cum ne învață cel care s-a făcut om, ca noi să fim salvați de moarte, Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. El se numește pe Sine, mai mult decât Fiul lui Dumnezeu, în Sfânta Scriptură, în Evanghelie vedem că se numește și Fiul Omului, de atâtea ori. De ce?

Parastasul a fost făcut de duhovnicul lui Ion Dolănescu
Parastasul a fost făcut de duhovnicul lui Ion Dolănescu. Sursa foto: FANATIK

“Ion Dolănescu și-a iubit țara cu disperare”

Ca să ne arate prețuirea și respectul pe care ni-l poartă nouă și că nu s-a întrupat întâmplător, ci cu un scop atât de important, de frumos, de înalt, salvarea noastră și dăinuirea noastră întru bucuria veșnică. Pentru aceasta ne-am rugat acum, ca Dumnezeu să-i așeze și să-i țină sufletul acolo unde este fericirea cea adevărată.

Că aici este o doar o palidă impresie că suntem fericiți cu adevărat. Fără Dumnezeu nu putem fi fericiți, iar el l-a iubit pe Dumnezeu, l-a și cântat și l-a și mărturisit. Iubitor de biserică, așa cum am mai spus și altă dată, iubitor de slujirea preoțească și mărturisitor, casa lui, așa cum se știe, era plină de oameni cu suflet mare, de artiști, de scriitori, de poeți, de oameni care își iubesc rădăcinile, de oameni care și-au iubit țara așa cum a făcut-o el, cu disperare.”, a spus părintele Emil Cărămizaru, sâmbătă, la parastasul lui Ion Dolănescu, de la Cimitirul Bellu.

Ionuț Dolănescu se afla în Londra, iar Dragoș – în Costa Rica

Duhovnicul regretatului artist a ținut să menționeze că fiul cel mare al cântărețului, Ionuț Dolănescu, a moștenit talentul muzical al părinților săi, Ion Dolănescu și Maria Ciobanu, și că acesta se află la Londra, pentru a cânta la un eveniment.

”Am vorbit cu Ionuț, știți că din binecuvântate pricini nu este aici. Este la Londra, la un spectacol, aceasta e și menirea lui, moștenită de la tatăl și mama lui. Și prin aceasta își urmează și el vocația. Cei care nu au putut să fie aici, de fapt, sunt cu noi aici  prin rugăciunile pe care le-am rostit, le-am cerut bunului Dumnezeu. Noi ne întâlnim întotdeauna la mormânt la Ion Dolănescu, întotdeauna de ziua sa de naștere sau de onomastica lui, de Ziua Sfântului Ioan Botezătorul, și acum de ziua sa de naștere în împărăția lui Dumnezeu, 19 martie”, a mai spus duhovnicul artistului.

Și Dragoș Dolănescu i-a făcut o comemorare tatălui său în Costa Rica, împreună cu familia sa.

ADVERTISEMENT