News

Pompieri și mecanici, în sala de operație. Cazul uluitor al unei fetițe care și-a prins degetele într-o mașină de tocat

Chirurgii ieșeni au avut recent o intervenție chirurgicală neobișnuită: au intrat în sala de operație alături de pompieri și mecanici pentru a salva degetele unei fetițe de 4 ani.
29.07.2022 | 18:00
Pompieri si mecanici in sala de operatie Cazul uluitor al unei fetite care sia prins degetele intro masina de tocat
Chirurgii, pompierii și mecanicii au reușit să îi salveze degetele fetiței de 4 ani. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Pompierii unui echipaj de descarcerare și mecanicii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi au intrat în sala de operație pentru a-i ajuta pe chirurgi să scoată degetele fetiței dintr-o mașină de tocat electrică.

Dramatism și mult efort în sala de operație

Astfel, chirurgii au putut interveni pentru a-i salva degetele micuței care a fost transportată de la Onești (județul Bacău) la Iași având mâna prinsă în mașina de tocat. În cele din urmă, după câteva ore, salvatorii au reușit ce și-au propus.

ADVERTISEMENT

La această situație s-a ajuns după ce fetița de 4 ani a fost scăpată de sub observație de părinți. A fost de ajuns o clipă în care ei nu au mai fost atenți și copilul și-a băgat mâna în mașina electrică folosită pentru a toca roșii.

Familia micuței a avut noroc și pentru că după ce a fost apelat numărul de urgență 112, la Onești a fost trimis un elicopter SMURD, care a transportat-o rapid la Iași.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observator, după intervenția chirurgicală, fetița a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Medicii care s-au ocupat de acest caz au spus că starea acesteia este bună, iar micuța este conştientă şi vioaie.

Având în vedere că această copilă a trecut printr-o operaţie complexă, datorită căreia i-au fost salvate cele trei degete prinse de aparat, ea este monitorizată în permanență de medici.

ADVERTISEMENT

Mai departe, va fi reevaluată și dacă totul decurge conform așteptărilor, ea va fi mutată într-un salon normal. Pentru moment este greu de spus dacă degetele fetei îşi vor relua toate funcţiile.

Totuși, medicii sunt destul de optimiști și au transmis familiei că șansele de recuperare sunt mari având în vedere vârsta fragedă a pacientei. Altfel, amintim că o fetiță de 5 ani a scăpat miraculos cu viață după ce a căzut de la etajul 4.

ADVERTISEMENT

Ea a rămas doar cu niște răni pentru că în momentul căderii s-a lovit de o antenă de televiziune, montată la etajul unu. Ulterior, căderea a fost atenuată de o copertină montată în exteriorul blocului.

ADVERTISEMENT
Tags: