News

Medici drogați în sala de operație! Judecătorul Dănileț, acuzații grave: „Nu intră fără să consume canabis”

Un judecător român face acuzații grave cu privire la unii medici drogați, chiar în sala de operație. Acesta a spus că nu intră fără să consume cannabis
13.09.2021 | 23:40
Medici drogati in sala de operatie Judecatorul Danilet acuzatii grave Nu intra fara sa consume canabis
ADVERTISEMENT

Cristi Dănileţ este unul dintre cei mai cunoscuți judecători din România. Recent, el a venit cu acuzații foarte grave la adresa unor medici.

Magistratul clujean a spus că aceștia nu intră în sala de judecată fără să consume cannabis. Acesta a refuzat că dea nume, dar a explicat că este vorba de specialiști renumiți.

ADVERTISEMENT

Medici drogați în sala de operație! Judecător român, acuzații grave: „Nu intră fără să consume cannabis”

Cristi Dănileț a fost invitat la emisiunea Servus Cluj. Magistratul clujean a făcut afirmații șocante despre unii medici din județ, dar și a unor IT-iști

Acesta nu a dat niciun nume, dar a spus că un medic din zona Dej-Gherla a ajuns să aibă probleme serioase cu memoria din această cauză.

ADVERTISEMENT

„Sunt intelectuali, mulţi IT-şti care consumă cannabis şi sunt doctori care nu intră în sala de operaţie fără să nu consume cannabis. N-aş vrea să dau nume, sunt din judeţul Cluj. Ştiu de la colegi de ai lor care s-au plâns. Eu trebuie să-mi fac datoria, să îi avertizez pe toţi. Există o legislaţie, dar oamenii poate că nu o cunosc,” a spus judecătorul, potrivit Servus Cluj.

El a explicat și ce scuze găsesc acești oameni: „sunt unii care invocă «Ştii, domnule, dar legea asta nu e în regulă. Că voi, magistraţii, aplicaţi legea fără să gândiţi, că uite sunt alte state precum SUA sau ştiu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substanţe»”.

ADVERTISEMENT

„Eu le răspund simplu: «mergeţi acolo şi consumaţi! Cât timp sunteţi pe teritoriul nostru trebuie să respectaţi legislaţia din România»,” a adăugat magistratul.

Ce prevede legea din România cu privire la deținerea și consumul de droguri

Cristi Dănileț a mai explicat și că pot fi pedepsiți doar oamenii care dețin droguri, nu și cei care consumă. Judecătorul a precizat că așa este legea în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Magistratul a adăugat că se pot lua măsuri împotriva tuturor celor care sunt prinși cu droguri asupra lor, chiar dacă sunt pentru consumul propriu. În plus, dacă intenționează să le vândă sau să le transporte, intră la trafic, iar pedepsele sunt mult mai dure.

„Indiferent că eşti doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, dacă pot să folosesc denumirea asta, fără o anumită conotaţie, este interzis să deţii asupra ta droguri. A, că ai consumat sau ţi s-a făcut rău, ai ajuns la spital, iar medicii când ţi-au făcut analize au constatat că tu eşti consumator, noi nu intervenim,” a spus judecătorul.

„Deci nu consumul este incriminat în legislaţia din România, ci deţinerea în vederea consumului propriu. Dar dacă este vânzare, dăruire, transport sau depozitare deja intri la trafic, iar pedepsele sunt duble. Deci grijă mare în ce anturaje ne învârtim”, a adăugat acesta.

Reacția Colegiului Medicilor

Afirmațiile judecătorului au fost auzite și de reprezentanții Colegiului Medicilor din Clus. Președintele instituției, profesorul dr. Ion Cosmin Puia, a explicat că este prematur să se discute despre așa ceva.

„Ceea ce pot să vă spun este că nu cunosc niciun caz, dar nu înseamnă că nu există. Procedura de testare este foarte simplă, dar asta se poate folosi doar dacă știi persoana, dacă nu, nu. Nu este rolul nostru să facem asemenea anchete atâta timp cât nu există o reclamație concretă. În momentul în care ar exista o reclamație, bine înțeles, dar așa ar fi absurd,” a spus medicul, potrivit Ziare.com. 

ADVERTISEMENT
Tags: