News

Bornele din octombrie ale familiei lui Pompiliu Stoica: cum a rupt steagul Rapidului fluturat de Lucescu jr şi debutul la 14 ani al băiatului!

Fost internaţional al Stelei, Pompiliu Stoica are în spate o carieră ce ar face mândru orice fotbalist. Începând de miercuri, 25 octombrie 2017, "Pompi" are încă un motiv de mândrie, din...
26.10.2017 | 13:19
Bornele din octombrie ale familiei lui Pompiliu Stoica cum a rupt steagul Rapidului fluturat de Lucescu jr si debutul la 14 ani al baiatului
ADVERTISEMENT

Fost internaţional al Stelei, Pompiliu Stoica are în spate o carieră ce ar face mândru orice fotbalist. Începând de miercuri, 25 octombrie 2017, “Pompi” are încă un motiv de mândrie, din postura de tată al celui mai tânăr marcator din istoria grupării “roş-albastre”, Ianis Stoica. “Mi-a plâns sufletul de bucurie când am văzut că a intrat pe teren şi a mai dat şi gol”, spune cu emoţie în glas, chiar şi la ore bune de la finalul jocului, fostul fundaş stânga al Stelei din perioada 2000-2004. Pompiliu Stoica i-a călăuzit paşii spre fotbal încă de mic lui Ianis, dar nici nu a fost nevoie de prea mari eforturi, pentru că acesta, încă de la o vârstă extrem de fragedă, a avut o relaţie mai specială cu mingea. Fanii Stelei trebuie să fie pregătiţi chiar pentru o “dinastie Stoica” la echipă, deoarece şi fiul cel mic, Alex (în vârstă de opt ani) se anunţă a fi un mare talent şi “ameninţă” să bată recordul lui Ianis, care a înscris pentru “roş-albaştri” la 14 ani şi 312 zile…!

29 octombrie 2000 şi 25 octombrie 2017, două “borne” importante pentru Steaua şi familia Stoica

Au trecut 17 ani de când un tânăr buzoian, de 24 de ani, intra definitiv în inimile fanilor Stelei… Se întâmpla în Ghencea, la un derby cu Rapidul, încheiat la egalitate, 0-0, când Răzvan Lucescu a avut tupeul să fluture steagul alb-vişiniu în “Templul fotbalului românesc”. Toată suflarea stelistă a rămas siderată, doar Pompiliu Stoica a luat atitudine: a pus mâna pe acel steag, l-a rupt pe genunchi şi a frânt, totodată, în sens pozitiv, inimile a mii de suporteri. “Au fost emoţiile jocului, tensiunea derby-urilor de atunci, cu 25.000 de oameni în tribune. A fost un gest reflex, care le-a plăcut enorm fanilor”, rememorează fostul jucător.

ADVERTISEMENT

La aproape 17 ani, un alt Stoica rupe inimile fanilor Stelei. Debut, la doar un an de când şi-a făcut buletin, şi gol în partida de Cupă cu Sănătatea Cluj. Aşadar, povestea familiei Stoica merge mai departe… Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

“La doi ani şi jumătate, i-am cumpărat deja prima minge. Era de burete, mai mare ca Ianis”

Micul Ianis a fost atras de minge încă de la o vârstă foarte fragedă. La doar doi ani şi jumătate, a văzut una într-o vitrină şi nu a plecat de acolo până ce tatăl său nu i-a cumpărat-o. “I-am luat şi porţi şi tot tacâmul, că altfel nu mai scăpam de insistenţele sale”, afirmă Pompiliu Stoica. Acesta l-a luat pe Ianis încă de la vârsta de 3 ani la meciurile Stelei şi de atunci acestuia i-a intrat definitiv în sânge “microbul fotbalului”.

ADVERTISEMENT

A vrut să ajungă la clubul la care a jucat tata. Acum e alături şi de idolul său, Budescu

Tot de mic, Ianis i-a spus tatălui său că visul său este să joace la clubul la care a evoluat şi acesta, şi anume la Steaua. De aceea, ziua de duminică, atunci când Nicolae Dică l-a anunţat că va face parte, pentru prima dată, din lotul echipei mari, va rămâne una de neuitat, ca şi cea a debutului şi a primului său gol. Tânărul care va împlini 15 ani pe data de 8 decembrie, şi-a împlinit unul dintre visuri, odată ce a intrat pe teren în minutul 60 al jocului de Cupă, dar şi un altul, pentru că a ajuns să fie coleg cu idolul său, Constantin Budescu. Din acest moment, a simţit că a meritat să lase Germania pentru a veni la Steaua. “Am vorbit vreo 20 de minute, după meciul cu Sănătatea. Era fericit, mulţumit şi împlinit”, a spus Pompiliu Stoica.

A lăsat Germania pentru a veni la Steaua

La începutul acestui an, Pompiliu Stoica şi-a luat fiul şi a plecat în Germania, la Freiburg, pentru a-l înscrie la una dintre grupele de copii ale clubului din Bundesliga. Având un fizic impresionant (la 14 ani, Ianis are 1,83 metri şi poartă 42 la pantofi) şi calităţi tehnice de invidiat, tânărul fotbalist s-a impus repede, fiind selecţionat chiar la o grupă mai mare de vârstă. Numai că, în luna iunie, “Pompi” a aflat de intenţia Stelei de a face o Academie de fotbal şi a răspuns imediat “prezent”. “Se lucrează extraordinar la Academia de la Berceni şi veţi vedea în foarte scurt timp rezultatele. Acum Ianis e la grupa domnului Teacă, se simte excelent şi dă totul la antrenamente pentru a prinde prima echipă a Stelei”, afirmă Pompiliu Stoica.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a luat niciodată în calcul ideea de a-şi duce fiul la CSA Steaua, dar asta nu înseamnă că nu îi urează succes lui Marius Lăcătuş în proiectul său. “Ca orice început, şi celor de acolo le este ceva mai greu, dar eu mereu am crezut în viaţă că, dacă ai un proiect şi eşti serios, în final vei avea satisfacţii”, mai spune tatăl lui Ianis.

“Nu stă la calculator, toată ziua joacă fotbal”

În afara antrenamentelor şi meciurilor, Ianis Stoica îşi dedică timpul… tot fotbalului. “Nu stă, ca orice copil de vârsta sa, în faţa calculatorului sau a televizorului, toată ziua joacă fotbal. Ieşim în curte, eu, Ianis, Alex, băiatul cel mic şi bunicul din partea soţiei şi încingem meciuri adevărate”, povesteşte Pompiliu Stoica. Fostul fotbalist nu uită să precizeze, astfel, că mai are o tânără vedetă în familie, tânărul Alex, care are opt ani şi joacă pe poziţia de mijlocaş stânga la clubul PetroSport Ploieşti, chiar la grupa tatălui său. “Deşi e născut în 2009, l-am luat la grupa 2006-2007, pentru că are un fizic peste medie”, a precizat Pompiliu Stoica, un fost jucător scund, de doar 1,70 metri…!

Tot ce îşi doreşte “Pompi” este ca ambii copii să-l depăşească în cariera lor, iar momente precum cel din minutul 90+2 al jocului de Cupă, cu Sănătatea Cluj, când Ianis a marcat primul gol în tricoul “roş-albastru” să fie cât mai dese.

ADVERTISEMENT
Fotomodelul Andre Bîrleanu, criticat chiar de propriul tată după ce ar fi violat...
Fotomodelul Andre Bîrleanu, criticat chiar de propriul tată după ce ar fi violat o tânără: "Este incalificabil. Îmi pare rău pentru el. Nu-l pot ajuta"
„Războiul s-ar putea extinde pe teritoriul NATO”. Mișcări în România pentru consolidarea apărării...
„Războiul s-ar putea extinde pe teritoriul NATO”. Mișcări în România pentru consolidarea apărării la Dunăre
Partenerul Andreei Bălan s-a convins, la nici patru luni de la începerea relației
Partenerul Andreei Bălan s-a convins, la nici patru luni de la începerea relației
Victor Cornea a vorbit despre căsătoria cu Andreea Bălan: Conexiunea noastră este una...
Victor Cornea a vorbit despre căsătoria cu Andreea Bălan: Conexiunea noastră este una divină!
Scene revoltătoare. Bărbat filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o...
Scene revoltătoare. Bărbat filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o camionetă înfrânată, ca să-l poată vinde scump VIDEO
Fabrica din România în care se făcea cea mai bună bere din lume,...
Fabrica din România în care se făcea cea mai bună bere din lume, transformare radicală. Ce s-a ales de locul care a scris istorie
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
Cine e Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI: venituri de 6.500 € pe lună...
Cine e Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI: venituri de 6.500 € pe lună și și-a copiat cinci cărți
Horoscopul banilor pentru luna octombrie. 6 semne zodiacale sunt sub semnul abundenței
Horoscopul banilor pentru luna octombrie. 6 semne zodiacale sunt sub semnul abundenței
Orașul din România, asaltat de turiști. E perfect pentru city break
Orașul din România, asaltat de turiști. E perfect pentru city break
Mama lor îi lăsase să se joace în cameră, dar când i-a verificat...
Mama lor îi lăsase să se joace în cameră, dar când i-a verificat băieții dispăruseră. Când s-a uitat mai atent la bibliotecă s-a îngrozit. Ce se întâmplase cu copiii ei
Asta da, bombă! Ce au descoperit medicii legişti la autopsia artistei DJ Lalla....
Asta da, bombă! Ce au descoperit medicii legişti la autopsia artistei DJ Lalla. De ce a murit, de fapt, tânăra
De ce ardelenii salută cu 'Servus'? De la ce vine 'Servus'?
De ce ardelenii salută cu 'Servus'? De la ce vine 'Servus'?