News

Populația din SUA va primi și a 3-a doză de vaccin anti-Covid. Când se va administra serul

Cetățenii din SUA vor primi și a 3-a doză de vaccin anti-Covid. Decizia, luată de autoritățile din zona medicală.
17.08.2021 | 09:38
Populatia din SUA va primi si a 3a doza de vaccin antiCovid Cand se va administra serul
ADVERTISEMENT

În contextul unui nou val de infecții cu Covid-19, tot mai multe state de pe glob demarează sau se pregătesc să implementeze administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid-19.

După Israel, care și-a vaccinat cu al doilea rapel peste 10% din populație, și SUA va aplica această măsură suplimentară pentru protecția populației.

ADVERTISEMENT

Populația din SUA va primi și a 3-a doză de vaccin anti-Covid-19

Presa de peste ocean scrie că oficialii din sănătate şi experţii medicali americani vor recomanda ca cei mai mulţi americani eligibili spre a fi vaccinaţi anti-Covid să primească o doză suplimentară la opt luni după cea de-a doua doză, potrivi nbcnews.com.

Momentan, aceste măsuri vor fi aplicate doar în cazul vaccinurilor Pfizer şi Moderna și ar putea fi intra implementate efectiv la jumătatea lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Măsura vine într-o perioadă în care tulpina Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, este dominantă în Statele Unite ale Americii şi autorităţile sanitare analizează dacă vârstnicii ar trebui să primească toamna aceasta doza suplimentară.

La începutul acestei săptămâni, Pfizer / BioNTech a anunțat că a prezentat datele studiilor clinice în stadiu incipient către Agenția Medicamentelor (FDA), ca parte a cererii lor din SUA care solicită autorizarea dozei 3 de vaccin anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Vor fi vizați de această măsură cei care nu au dezvoltat un răspuns imun adecvat împotriva Covid-19 chiar şi după ce au fost complet vaccinaţi.

Într-o primă fază, cei care vor primi a 3-a doză sunt lucrătorii sanitari, cei din centrele de îngrijire şi vârstnicii, care au fost primii vaccinaţi odată ce serurile au primit autorizare pentru utilizare de urgenţă, în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

De la finalul lui 2020 până în prezent, circa 198.000.000 de oameni au primit, în SUA, cel puţin o doză de vaccin anti-Covid, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, cu peste 168.000.000 de oameni complet vaccinaţi.

CEO-ul Pfizer: ”Nivelul de anticorpi, mai mare după a 3-a doză”

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că noile studii ale companiei indică faptul că o doză suplimentară de vaccin administrată nu face decât să crească nivelul imunității.

”Datele pe care le-am văzut până în prezent sugerează că o a 3-a doză din vaccinul nostru determină niveluri de anticorpi care depășesc semnificativ cele observate după programul primar cu două doze. Suntem încântați sa trimitem aceste date la FDA în timp ce continuăm să lucram împreună pentru a aborda provocările evolutive ale acestei pandemii”, a spus  Bourla, într-un comunicat.

În ultimele săptămâni, în SUA s-a constatat o creștere importantă a numărului contaminărilor, din cauza variantei Delta, care este mult mai contagioasă.

Numai în ultimele 24 de ore, peste 103.000 de americani au fost depistați pozitiv. Alți 308 au murit din cauza infecției cu Covid-19, în același interval.

ADVERTISEMENT