Fotbal intern

„Portiță” incredibilă pentru Cortacero & comp. Cum ar putea scăpa Dinamo de faliment. Exclusiv

23.10.2020 | 23:30
Portita incredibila pentru Cortacero  comp Cum ar putea scapa Dinamo de faliment Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo pare cu adevărat blestemată! Fericiți că au scăpat de Ionuț Negoiță, „câinii roșii” par să fi căzut… din lac în puț!

„El gran salvador” Pablo Cortacero a adus jucători, a adus conducători, dar n-a adus ce era mai important: bani cu care să-i plătească.

ADVERTISEMENT

Interminabilele amânări de la o săptămână la alta cu laitmotivul „Am trimis bani, dar n-au ajuns” nu mai conving pe nimeni. Cosmin Contra însuși, pentru mulți garantul seriozității și, mai ales, al solvabilității spaniolilor, este foarte îngrijorat în ceea ce privește viitorul.

„Portiță” incredibilă pentru Pablo Cortacero. Cum ar putea scăpa Dinamo de faliment și daca spaniolii nu aduc niciun ban

Pablo Cortacero a plecat în Spania să aducă bani și dus a fost. Susține că ar fi trimis ceva „caș”, 800.000 de euro, dar n-a ajuns nimic în contul lui Dinamo din cauza neînțelegerilor dintre bănci…

ADVERTISEMENT

Până una, alta, în „Groapă” din „Ștefan cel Mare” se acumulează salariile jucătorilor, restante și… gestante, adică gata să „nască” alte și alte datorii ale clubului.

În lipsă de bani, cum este acum, Dinamo ar mai avea o „portiță” să lungească agonia. Sau vindecarea? Oricum o posibilă salvare de moment. O soluție juridică. Intrarea în insolvență.

ADVERTISEMENT

Pentru că pe 24 septembrie s-au împlinit 5 ani de la ieșirea din insolvența precedentă. Termen după care se poate cere din nou intrarea în insolvență. Și, astfel, debitorul fără debit Dinamo evită falimentul. Cum asta?

Insolvența, ca o umbrelă protectoare la „ploaia” de creditori ai lui Dinamo

FANATIK a luat legătura cu un birou de avocatură, care a explicat, într-o variantă simplificată pentru a fi înțeleasă și de cei care nu au studii juridice, de ce insolvența este, în cazul lui Dinamo, o scăpare. Momentană, ce-i drept, este de fapt o altă amânare în speranța că vor veni banii. De oriunde, de la oricine, dar vor veni.

ADVERTISEMENT

Când ai intrat în insolvență, nimeni nu mai poate să te execute, este o „umbrelă” sigură pentru orice debitor împotriva tuturor creditorilor. Nimeni nu se mai poate îndrepta juridic împotriva debitorului, îl protejează legea, acesta este obligat numai să-și plătească datoriile curente. Iar acele datorii curente în cadrul uni plan de reorganizare pe 3 ani, cu posibilitatea de a mai prelungi încă un an.

Când un creditor se îndreaptă în instanță împotriva unui debitor, în speță Dinamo, și acesta nu are bani să achite datoria, creditorul îi poate cere falimentul. Atunci, debitorul fără bani, în speță Dinamo, cere să intre în insolvență.

Noroc că au trecut 5 ani de când i-a scos din insolvența precedentă mult hulitul Ionuț Negoiță! Halal „salvare”…

Dacă nu treceau 5 ani de la ieșirea din precedenta insolvență, instanța dicta direct falimentul dacă creditorul nu face rost de bani. Dacă au trecut 5 ani, totul se ia de la început, ca și când nu ar fi existat o situație identică în trecut.

Așadar, scurt pe doi, chiar dacă „jefe” Pablo Cortacero nu vine, așa cum a promis a… a câta oară? …cu bani din patria española, Dinamo nu mai este în pericol de eutanasiere din cauza unui posibil faliment. Se salvează în insolvență.

Bien hecho, señor Cortacero, ha encontrado la solución para sobrevivir. ¡Dale lo mismo antes! Traducerea este redundantă…

  • „Eu am venit la Dinamo pentru că mi s-a prezentat un proiect solid din toate punctele de vedere. Ca jucători, am adus cam tot ce ne-am dorit să aducem” – Cosmin Contra
  • „Nu s-au făcut acele plăți care trebuiau să se facă până acum… există o neliniște din partea tuturor la acest nivel. Și eu sunt neliniștit, pentru că lucrurile întârzie să se așeze” – Cosmin Contra
  • 800.000 de euro susține Pablo Cortacero că a trimis din Spania către Dinamo încă de săptămâna trecută, dar în contul clubului nu a intrat până acum niciun ban
  • 14 este locul pe care se află Dinamo după 7 etape, cu 5 puncte din 1 victorie, 2 egaluri și 4 înfrângeri, golaveraj 7-9
ADVERTISEMENT