News

DNA verifică Poșta Română. Ce a spus directorul Valentin Ştefan: ”Multe informații solicitate nu au obiect”

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au demarat recent verificări la Poșta Română. Sunt vizate mai multe angajări, concedii, deplasări și contracte.
24.08.2022 | 12:14
DNA verifica Posta Romana Ce a spus directorul Valentin Stefan Multe informatii solicitate nu au obiect
DNA va verifica modul în care au fost făcute anumite angajări la Poșta Română. Foto: facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana
ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, DNA verifică Poșta Română în urma unui raport al Curții de Conturi. Astfel, procurorii anticorupție au cerut documente despre concediile și deplasările în străinătate ale șefilor companiei de stat.

DNA verifică din nou Poșta Română

De asemenea, au fost solicitate și documente despre mai multe angajări și contracte încheiate de conducerea Poștei Române. Potrivit sursei citate, a fost deschis și un dosar penal.

ADVERTISEMENT

Pus în fața acestei situații, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Valentin Ştefan, a declarat foarte calm că verificările DNA nu reprezintă o noutate pentru compania de stat.

Totodată, el a precizat că va pune toate documentele la dispoziția procurorilor. ”Sunt contracte încheiate în 1988, în 2002, 2015, 2019 şi evident în 2021 şi cred ceva şi din 2022, dar nu sunt sigur.

ADVERTISEMENT

Astfel de solicitări din partea instituţiilor statului vin la Poşta Română în mod frecvent. Tot din partea DNA a venit o solicitare, acum câteva luni şi au ridicat şi documente, majoritatea cu caracter extern.

Directorul CNRP nu are motive de îngrijorare

În legătură cu solicitarea venită săptămână trecută, noi strângem acum documentele pentru a le pune la dispoziţia procurorilor cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Cred că astăzi, mâine le vom aduna şi le vom trimite către dânşii. Nu am auzit că va fi audiat cineva deocamdată se strâng documentele”, a declarat Valentin Ştefan la Digi 24.

Cel care conduce Poșta Română a mai spus că în ceea ce privește angajările, sunt vizate 20 de persoane. În ceea ce privește deplasările în străinătate ale conducerii companiei de stat, Ștefan a completat că în prim-plan sunt 10 deplasări.

ADVERTISEMENT

El a explicat că deplasările au fost făcute conform Memorandumului aprobat de Guvernul României, prin care s-a dorit internaţionalizarea Poştei Române. Practic, directorul general al CNPR a subliniat că în străinătate s-a mers pentru schimburi de experiență. Scopul acestora a avut legătură cu dezvoltarea și activitatea companiei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: