Life

Poveste impresionantă de viață. Două surori de la țară, olimpice și studente la Medicină, vând zarzavaturi la piață

O poveste impresionantă de viață a două surori. S-au născut la țară și vând legume în piață, chiar dacă sunt olimpice și studiază Medicina.
10.12.2023 | 14:48
Poveste impresionanta de viata Doua surori de la tara olimpice si studente la Medicina vand zarzavaturi la piata
Cele două surori vând legume în piața centrală din Buzău. Sursa foto: Protv
ADVERTISEMENT

O poveste de viață care poate fi o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi. Două surori, născute și crescute la țară, demonstrează că poți face orice îți propui, indiferent de mediul din care provii. Ele sunt olimpice și studente la Facultatea de Medicină, în timp ce stau în piață și vând zarzavaturi.

Surorile de la țară, olimpice și studente la Medicină, care vând legume în piață. Povestea lor, exemplu pentru noua generație

Într-o generație care pare tot mai dependentă de tehnologie și fuge de munca fizică, similară cu cea a bunicilor sau a părinților noștri, două surori olimpice și studente la Medicină, originare din comuna Gherăseni, județul Buzău, nu au nicio jenă în a merge în piață și a vinde legume. Alături le este și mama lor, care este de profesie director al școlii din Gherăseni.

ADVERTISEMENT

În fiecare weekend, o găsești în piața din Buzău pe Diana Necula, o multiplă medaliată la olimpiadele naționale de Biologie, merit care i-a permis să fie admisă la orice facultate, fără examen. Diana visează să devină medic, așadar a optat pentru Medicină, pe care o studiază la Carol Davila, în Capitală.

Diana și sora sa ei vin în fiecare weekend, acasă, de la studii, pentru a vinde legume

După ce termină cursurile, sâmbătă și duminica Diana este acasă unde vinde, de la primele ore ale unei zile zarzavaturi alături de sora mai mare, și ea studentă la Medicină, și mama lor, care este directoare a unității de învățământ din localitate.

ADVERTISEMENT

”Am venit de mică, îmi făcuseră și loc să dorm în tarabă”, a spus Diana pentru Protv. Oamenii din piață deja o cunosc foarte bine pe Diana, dar și pe familia sa. Au numai cuvinte de laudă, și inclusiv foștii profesori din școală sunt mândri.

”Un copil care avea mulți prieteni, foarte sociabilă, un elev foarte bun”, a declarat pentru aceeași sursă și fosta dirigintă a Dianei. ”Mereu pregătită, putea face carieră în matematică, în orice”, a precizat și un fost profesor de Matematică.

ADVERTISEMENT

Diana pune pasiune în tot ceea ce face și nu se gândește să plece peste hotare după ce va termina facultatea. ”Am toată familia aici, nu cred că voi pleca în altă parte, suntem empatici”, a mai precizat tânăra foarte hotărâtă.

Părinții fetelor sunt foarte mândri și cred că fiicele lor vor fi medici foarte buni

La rândul lor, părinții Dianei sunt convinși că fiicele lor vor reuși mai departe în ceea ce și-au propus. ”A venit natural, sunt ferm convins că nu vor lua șpagă…”, a spus tatăl celor două surori, care a fost aprobat de mamă: ”Sunt ferm convinsă că vor fi medici foarte buni”.

ADVERTISEMENT

Diana Necula îi surprinde pe mulți prin ambiția sa de a fi un doctor profesionist și prin voința sa de a-și ajuta părinții, dar și de a-și asigura, totodată, un venit pentru costurile pe care trebuie să le suporte cu tot ce înseamnă facultate.

ADVERTISEMENT
Tags: