Life

Poveste impresionantă de viață. Români întorși în țară după 19 ani de muncă peste hotare. „Ne-am pierdut sănătatea muncind printre străini”

Doi români care au muncit ani întregi în străinătate și-au spus povestea impresionantă. Au câștigat bani, dar și-au pierdut sănătatea.
16.09.2023 | 20:59
Poveste impresionanta de viata Romani intorsi in tara dupa 19 ani de munca peste hotare Neam pierdut sanatatea muncind printre straini
Doi români întorși în țară după 19 ani de muncă și-au spus povestea impresionantă. Sursa foto: captură Trinitas TV
ADVERTISEMENT

Doi români, soț și soție, întorși în țară după 19 ani de muncă în străinătate, și-au spus povestea emoționantă. Au câștigat bani suficienți pentru o casă și o gospodărie așa cum au visat, dar au plătit un preț foarte scump.

Doi români întorși în țară după ani de muncă peste hotare au povestit prin ce au trecut

Vasile și Olga Tudorache sunt soț și soție și în urmă au aproape decenii au decis, ca mulți alții, să se rupă de locul pe care îl numeau acasă, din Păulești, și să plece la muncă în străinătate.

ADVERTISEMENT

Ca orice părinți, s-au gândit să le asigure un trai și un viitor mai bun celor două fetițe pe care le au împreună. Cei doi și-au spus povestea impresionantă în cadrul emisiunii Timpul reîntoarcerii, difuzată pe Trinitas TV.

Primul care a plecat a fost Vasile. Vrânceanul are talent literar și chiar a publicat un volum de versuri- Vămile pâinii. A stat în Italia, pe care a numit-o Țara Făgudinței, aproape 19 ani.

ADVERTISEMENT

Din România a plecat în 2000. A lucrat la gater și la pădure, unde a tăiat cu drujba. Olga și fetele lor l-au urmat în Italia în anul 2009. Dar cei doi români nu au avut deloc o viață ușoară în străinătate.

Vasile Tudorache a avut un accident grav la locul de muncă. A stat două zile în comă și a rămas cu sechele, astfel că a fost obligat să iasă la pensie. Soția lui, pe de altă parte, a fost operată pe coloană.

ADVERTISEMENT

Femeia ridica greutăți foarte mari la depozitul la care lucra în străinătate. „În Italia am câștigat un trai mai bun, pentru noi, pentru fete, dar am pierdut mult și în primul rând sănătatea.

Ridicam foarte mult, ridicam cutii de 30 de kg de una singură. Era o muncă bine plătită, dar era foarte, foarte greu. De multe ori ajungeam seara acasă și nici să mănânc nu mai puteam de oboseală. Eram într-un stres continuu”, a declarat Olga Tudorache.

ADVERTISEMENT

S-au întors în țară în 2018

După ani de suferință în străinătate, cei doi români au considerat că este de ajuns. Familia Tudorache s-a întors la Păulești, și-au terminat casa și și-au amenajat gospodăria așa cum au visat.

Întorși în sfârșit acasă, cei doi români și-au găsit în sfârșit liniștea sufletească. Au început o nouă viață, una în care Vasile se poate focusa pe pasiunea lui, căci acum lucrează ca meșter popular și sculptează în lemn, cu drujba.

„S-a meritat pentru că nu aveam bani. S-a meritat, dar am plătit cu vârf și îndesat. Am plătit un preț mare, prea mare”, a concluzionat Vasile, unul dintre mulți alți români care au sperat că vor avea mai multe șanse în străinătate, conform jurnalemigrant.com. 

ADVERTISEMENT