Life

Povestea bunicii de 93 de ani care n-a fost niciodată la spital. Mamaie Domnica taie lemne și cosește iarba singură

Povestea bunicii de 93 de ani care n-a fost niciodată la spital. Mamaie Domnica nu se ferește de muncă: taie lemne și cosește.
28.10.2022 | 19:01
Povestea bunicii de 93 de ani care na fost niciodata la spital Mamaie Domnica taie lemne si coseste iarba singura
Povestea bunicii de 93 de ani care n-a fost niciodată la spital. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Povestea femeii în vârstă de 93 de ani care se descurcă singură cu toate treburile gospodăriei. Mamaie Domnica nu am fost niciodată la spital și are o sănătate de fier și multă putere de muncă la vârsta sa.

Mamaie Domnica se descurcă singură prin gospodărie

Mamaie Domnica locuiește în județul Sălaj, în satul Valea Loznei. Femeia are 93 de ani și se poate lăuda cu o sănătate de fier.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, aceasta se laudă că nu a fost niciodată la spital. Inclusiv mamaie Domnica se mai întreabă uneori cum de încă are atâta putere și sănătate.

„Mă gândesc oare cum am putut ajunge la acești ani. Mi-a dat Dumnezeu sănătate și am putut lucra. N-am fost niciodată la spital!”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT

Domnica nu se plânge niciodată de vreo durere și fata acesteia, alături de care locuiește în gospodărie, este mereu uimită de mama ei și de forța pe care o are să facă toate treburile gospodărești.

Viorica, fiica femeii de 93 de ani care este la fel de sprintenă ca în tinerețe, spune că se mai plânge uneori de dureri, dar oricum face treabă toată ziua.

ADVERTISEMENT

„Până acum s-a descurcat în toate privințele. Acum ba mai o doare aici, ba mai pe colo, dar tot face treabă.

Dimineața când se scoală e fresh. Fără de ea, n-aș putea face! De câte ori nu pot să mă duc nicăieri și ea se duce și le isprăvește pe toate!”, a mărturisit Viorica Mușat, fiica femeii, conform Transilvania TV.

ADVERTISEMENT

https://www.youtube.com/watch?v=f-WaUGLWwdk

Fiica femeii spune că nu s-ar descurca fără ea. Domnica taie lemne singură la 93 de ani

Mai mult decât atât, Viorica spune că nu s-ar descurca fără mama acesteia în vârstă de aproape 100 de ani. Mamaie Domnica se laudă cu faptul că poate sparge singură lemne, pe care le cară și le așază ca la iarnă să aibă căldură.

Femeia are o rutină în fiecare zi. Dimineața când se trezește primul lucru pe care îl face este să își bea cafeaua și apoi are grijă de animalele din gospodărie și de grădina sa. Mai mult, mamaia Domnica aceasta cosește singură iarba.

„Eu le-am crăpat! Cu securea! Le-am clădit, am pus în roabă, le-am adus aici și le-am clădit și ce să facem, asta-i viața!

Mă scol dimineața, fac cafeaua, după aceea dau la porci, dau la găini, apoi mă duc în grădiniță”, a spus bătrâna.

ADVERTISEMENT