Sport

Povestea de Oscar a lui Wrexham continuă! Fanii au invadat terenul după ce echipa lui Ryan Reynolds și Rob McElhenney a promovat în League One

Nebunie totală după ce Wrexham a obținut a doua promovare la rând. Echipa actorilor Ryan Reynolds și Rob McElhenney e matematic în League One și a sărbătorit, cu fanii, pe teren
13.04.2024 | 21:44
Povestea de Oscar a lui Wrexham continua Fanii au invadat terenul dupa ce echipa lui Ryan Reynolds si Rob McElhenney a promovat in League One
Povestea de Oscar a lui Wrexham continuă! Fanii au invadat terenul după ce echipa lui Ryan Reynolds și Rob McElhenney a promovat în League One. FOTO: Twitter SportBible
ADVERTISEMENT

Wrexham își continuă visul, acela de a ajunge în Premier League. Echipa actorilor Ryan Reynolds și Rob McElhenney, a obținut a doua promovare consecutivă în fotbalul englez, iar fanii au declanșat fiesta chiar pe gazon.

Wrexham, tot mai aproape de Premier League! Echipa actorilor Ryan Reynolds și Rob McElhenney, a doua promovare la rând

Sâmbătă, 13 aprilie, Wrexham și-a asigurat locul în League One (al treilea eșalon din Anglia), după ce a învins-o pe Forest Green, scor 6-0. Anul trecut, clubul galez obținuse promovarea în League Two, după 15 ani petrecuți departe de fotbalul profesionist. La finalul meciului cu Forest Green, fanii lui Wrexham au invadat suprafața de joc.

ADVERTISEMENT

La partida care a dus-o matematic pe Wrexham în Legue One au asistat peste 12.000 de spectatori. Arena de Racecourse Ground are o capacitate de 12.600 de locuri.

Canadianul Ryan Reynolds și americanul Rob McElhenney au cumpărat-o Wrexham în 2021, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro, cu scopul de a duce echipa în Premier League.

ADVERTISEMENT

Wrexham este al treilea cel mai vechi club din lume, fiind fondat în 1864. Cu două etape mai devreme, alături de Wrexham, a promovat și Stockport County. În 1999, această grupare era într-o ligă superioară față de Manchester City. Dar, în 2013, a retrogradat până în liga a șasea din Anglia.

Din League Two, promovează direct primele trei echipe. Au mai rămas doar două meciui de jucat, iar după victoria cu Forest Green Wrexham e pe locul 2, cu 82 de puncte, cu opt mai multe decât ocupanta poziției a patra.

ADVERTISEMENT

„Nu am cuvinte”, a fost mesajul lui Rob McElhenney, imediat după victoria lui Wrexham, scor 6-0, cu Forest Green, ocupanta locului 24 (ultimul) din League Two.

Cine e Wrexham în fotbalul european

Până la finalul anilor ’90, Wrexham a jucat în opt ediții de Cupa Cupelor. Cea mai bună performanță a galezilor a fost în sezonul 1975-1976, când au fost eliminați în „sferturile” competiției de Anderlecht, echipă care avea să câștige trofeul în acel an.

ADVERTISEMENT

La ultima participare, în sezonul 1995-1996, AFC Wrexham a fost eliminată de Petrolul Ploiești, în primul tur al competiției. Prima manșă s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, iar la returul de pe „Iloe Oană”, „găzarii” s-au impus cu 1-0.

  • 23 de Cupe ale Țării Galilor a câștigat Wrexham, fiind cea mai titrată echipă din competiție
ADVERTISEMENT