Life

Povestea de viață tristă a celui mai inteligent om care a trăit vreodată. La 6 ani știa 7 limbi străine, la 9 a fost admis la Harvard, la 46 a murit șomer

Nivelul ridicat de I.Q nu i-a garantat o viață frumoasă și liniștită. Povestea geniului care s-a stins din viață mult prea repede
05.12.2023 | 14:01
Povestea de viata trista a celui mai inteligent om care a trait vreodata La 6 ani stia 7 limbi straine la 9 a fost admis la Harvard la 46 a murit somer
Destinul tragic al geniului care s-a stins din viață șomer Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Viitorul lui părea destul de promițător. Înzestrat cu o capacitate intelectuală uimitoare, personajul extrem de inteligent din rândurile de mai jos a avut parte de un destin foarte tragic.

William James Sidis, unul dintre geniile lumii

William James Sidis, căci despre el este vorba, a fost unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume. La vârsta la care alți copii se jucau, acesta cunoștea 7 limbi străine, iar la 9 ani a fost admis la Harvard. Și, totuși, destinul lui a fost unul tragic.

ADVERTISEMENT

În ciuda I.Q-ului său extrem de ridic, William Sidis nu a avut parte de multe beneficii profesionale. Născut în New York din părinți de origine ucraineană, Sidis a fost înzestrat cu capacități uimitoare. Încă de la 8 luni a început să se hrănească singur folosind lingurița, lucru total neobișnuit pentru un copil de vârsta lui.

Odată cu trecerea timpului, William devenea din ce în ce mai inteligent. Astfel, la vârsta la care alții abia merg la grădiniță, el știa șase limbi străine. Și anume, rusă, greacă, franceză, latină, germană și ebraică.

ADVERTISEMENT

La doar 9 ani, William James Sidis se putea lăuda cu o adevărată reușită. Acesta a fost admis la Harvard, una dintre cele mai recunoscute instituții academice din lume.

Sidis a fost primit la facultate la 12 ani, atunci când profesorii l-au considerat destul de matur pentru mediul academic. Perioada aceasta nu a fost deloc una ușoară pentru el. A fost ținta glumelor și a răutăților celor din jur care erau mult mai mari decât el.

ADVERTISEMENT

Destinul tragic i-a curmat viața la 46 de ani

Din păcate, viitorul lui nu a fost deloc unul strălucit. Toate întâmplările de după facultate l-au adus în punctul în care nici nu își imagina că va ajunge. După ce a absolvit, William s-a mutat în Texas, acolo unde a fost profesor de matematică.

Cariera lui didactică nu a durat prea mult. Din cauză că a fost mereu în centrul atenției presei, această presiune l-a făcut să renunțe. Apoi, a devenit mult mai greu să se integreze, iar asta l-a făcut să accepte slujbe mediocre.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 1919, acesta a fost arestat sub acuzația de organizare de manifestații comuniste. William James Sidis a fost condamnat la 18 luni de închisoare.

După ce a terminat de ispășit pedeapsa, William s-a retras într-un apartament mic, unde se concentra pe latura științifică. Aici, a lucrat la mai multe lucrări importante din domeniul matematicii.

Din păcate, nu a reușit să facă asta prea mult timp. Destinul său tragic a făcut ca acesta să moară la 46 de ani, după ce a suferit un accident vascular celebral.

ADVERTISEMENT
Tags: