Life

Povestea prințesei care a rămas fără regat. Cum a ajuns să trăiască în America

Povestea prințesei care a rămas fără regat. Aceasta a ajuns să trăiască în America împreună cu soțul ei. Care este povestea ei de viață.
04.08.2023 | 21:47
Povestea printesei care a ramas fara regat Cum a ajuns sa traiasca in America
Povestea prințesei care a rămas fără regat. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Povestea prințesei care a rămas fără regat. Prințesa Yasmine Pahlavi este soția Prințului Reza Pahlavi. Ea este și o membră a dinastiei Pahlavi, casa regală a Iranului înainte de căderea monarhiei în 1979, în urma Revoluției Islamice.

Povestea prințesei care a rămas fără regat

Prințesa Yasmine Pahlavi s-a născut în Statele Unite ale Americii și este de origine iraniană. Ea este cunoscută pentru căsătoria ei cu Prințul Reza Pahlavi.

ADVERTISEMENT

El este considerat de unii ca moștenitor potențial al tronului iranian în cazul în care monarhia ar fi reinstaurată. Monarhia a fost abolită în Iran în 1979 odată cu Revoluția Islamică, iar prințesa a rămas fără regat, la fel și soțul ei.

Prințesa Yasmine Pahlavi este soția prințului Reza Pahlavi și o figură publică asociată cu Iranul. Ea s-a născut pe 26 iulie 1968 în Elmhurst, New York, Statele Unite ale Americii. Este membră a dinastiei Pahlavi, care a fost casa regală a Iranului până la Revoluția Islamică din 1979.

ADVERTISEMENT

Prințesa Yasmine este implicată în activități de caritate și advocacy în domeniul drepturilor omului și al democrației în Iran. Ea și soțul ei, prințul Reza Pahlavi, au fost critici vocali ai regimului iranian și au promovat schimbarea democratică în țara lor natală.

Prințesa a făcut facultatea în America. Este soția celui considerat moștenitorul tronului

Înainte de căsătorie, Yasmine Pahlavi a urmat studii universitare și a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea George Washington din Washington, D.C. Ea s-a căsătorit cu prințul Reza Pahlavi în 1986 și au împreună trei copii.

ADVERTISEMENT

Ea este soția prințului Reza Pahlavi, care este considerat de unii susținători drept moștenitorul tronului imperial iranian în cazul în care monarhia ar fi reinstaurată.

Prințesa Yasmine și prințul Reza Pahlavi sunt figuri publice active în promovarea democrației și drepturilor omului în Iran.

ADVERTISEMENT

Ei trăiesc în exil în Statele Unite ale Americii și sunt implicați în diferite activități politice și sociale pentru a atrage atenția asupra situației din Iran.

ADVERTISEMENT