Life

Povestea tragică a fostei iubite a lui Ion Ţiriac. Victoriţa Dumitrescu a murit cu o pensie derizorie, măcinată de boli

Victorița Dumitrescu, fosta campioană mondială la handbal, a fost una dintre marile iubiri ale lui Ion Țiriac. Spre deosebire de miliardar, Victorița Dumitrescu a avut un trai precar și a murit cu o pensie mică.
26.06.2022 | 08:30
Cât a durat povestea de dragoste dintre Ion Țiriac și Victorița Dumitrescu. Sursa foto: Libertatea, Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Victorița Dumitrescu a fost una dintre marile cuceriri ale magnatului Ion Țiriac. Regretata campioană mondială a handbalului românesc nu a avut, însă, parte de un trai bogat, asemeni lui, dimpotrivă, a plecat din această lume cu o pensie infimă și măcinată de boli.

Victorița Dumitrescu, fosta iubită a lui Ion Țiriac, a murit chinuită de mai multe boli și cu o pensie mică

Victorița Dumitrescu s-a stins din viață în anul 2009, la vârsta de 73 de ani. Se confrunta cu o serie de afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet sau coxartroză. Aștepta să fie dusă la un cămin de bătrâni.

ADVERTISEMENT

“N-am pe nimeni, sunt bolnavă, tocmai am venit de la spital, de la nişte analize. Pe 11 sau 12 februarie mă internez la Căminul de bătrâni de pe strada Eminescu, că nu mai pot altfel. Trebuia să mă duc mai devreme, dar internarea s-a amânat din nu ştiu ce motiv”, a spus fosta campioană, pentru Libertatea, în anul 2009.

Nu a mai ajuns la cămin nici în februarie, căci în decembrie 2009 a plecat din această lume. A lăsat în urma ei o amintire frumoasă printre celebrități, povestea de dragoste cu Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

Cât a durat povestea de iubire dintre Ion Țiriac și Victorița Dumitrescu

Victorița Dumitrescu și Ion Țiriac au format un cuplu în 1965 , timp de 12 luni, iar pe atunci handbalista avea 29 de ani, iar actualul afacerist 26 și făcea furori în lumea sportului prin hochei și tenis de performanță.

“Au fost aproape un an împreună, le stătea tare bine, deşi Ion te speria, la prima vedere, cu aspectul lui mai «fioros». Nu erau ei foarte tineri, Victoriţa parcă împlinise 29 de ani, Ion avea şi el vreo 26”, a spus pentru sursa menționată Ana Stark-Stănişel, fosta colegă de generație a Victoriţei.

ADVERTISEMENT

Constantin Popescu, cel care a creat marea echipă feminină de handbal a țării , a oferit și el detalii despre relația dintre Victoriţa şi Ion. O considera o dragoste curată.

“E atâta timp de-atunci! Au fost împreună, asta e clar, dar atunci şi dragostea era mai curată faţă de timpurile de azi. Se scria numai de sport şi de sportivi şi deloc despre viaţa personală a acestora”, a mărturisit antrenorul.

ADVERTISEMENT

În ultimele clipe din viață, fosta campioană mondială se afla într-un scaun cu rotile. Aștepta Salvarea să o ia și să o trasporte la un cămin de vârstnici, în speranța că va chinui mai puțin cu bolile sale.

În luna iunie 2009,  Traian Băsescu, fostul șef al statului, a decorat-o pentru performanțele deosebite, cu Ordinul ”Meritul Sportiv„ Clasa I.

Victorita Dumitrescu s-a născut în 1935, în Capitală. Trupul ei se află la Cimitirul Reinvierea (Lizeanu).

În ceea ce-l privește pe Ion Țiriac, miliardarul are acum 83 de ani și pare că se bucură în continuare de o viață prosperă. Averea sa este estimată la aproape 2 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni