Life

Povestea tragică a primei Miss România. Tita Cristescu a murit otrăvită chiar în Ajunul Crăciunului, la doar 27 de ani

Povestea dramatică a primei Miss România. Tita Cristescu a murit la doar 27 de ani, chiar în Ajunul Crăciunului, după ce a fost otrăvită.
22.12.2023 | 16:20
Povestea tragica a primei Miss Romania Tita Cristescu a murit otravita chiar in Ajunul Craciunului la doar 27 de ani
Cine și cum a otrăvit-o pe Tita Cristescu. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prima Miss România are o poveste tragică de viață. A fost Tita Cristescu, care a murit de tânără, la doar 27 de ani, chiar în Ajun de Crăciun, după ce a fost otrăvită. Decesul său a fost unul surprinzător pentru toți cei care o cunoșteau, dar mai ales pentru familie. Cine a ucis-o?

Drama Titei Cristescu, prima femeie Miss România

Tita Cristescu a fost prima Miss România. Fiică a fostului lider comunist Gheorghe Cristescu, ea impresiona prin frumusețea sa, așa că în anul 1929 s-a ales cu titulatura care a rămas în istorie. Tita nu s-a putut bucura multă vreme de statutul său, deoarece la doar 27 de ani avea să moară otrăvită.

ADVERTISEMENT

La 6 ani după ce a câștigat Miss România, Tita Cristescu, în anul 1935, a fost găsită fără suflare de către tatăl ei. Se întâmpla într-o zi de sărbătoare, Ajunul Crăciunului. De îndată bărbatul a alertat autoritățile, acuzându-l de deces pe cel cu care fiica sa trăia o aventură.

Tatăl Titei Cristescu l-a învinovățit de omor pe Liviu Ciulei, de profesie antreprenor și care avea o avere colosală. Liviu Ciulei trăia o poveste de dragoste controversată cu prima Miss România. Cei doi se întâlneau pe ascuns, de mai mulți ani, fiind amanți.

ADVERTISEMENT

Liviu Ciulei și-a susținut mereu nevinovăția, iar între timp în spațiul public s-a creat o mare forfotă. Subiectul morții Titei Cristescu era dezbătut de către mulți cetățeni, și destul de intens și în presa acelor vremuri, mai ales că nu se știa cu precizie cine a ucis-o pe tânără.

Un lucru era cert. În seara când s-a stins din viață, Tita Cristescu era acasă cu mai mulți prieteni. La un moment dat, în încăpere a pătruns menajera cu o cutie cu bomboane. Tita i-a servit pe cei prezenți, dar au refuzat. În schimb, ea a înfulecat pofticioasă două bomboane.

ADVERTISEMENT

La câteva zile după acea secvență, Tita Cristescu a murit. Ulterior, pe lângă principalul suspect, Liviu Ciulei, amantul ei, au fost interogați în total peste 150 de martori. Toate declarațiile acestora erau neclare, anchetatorii nereușind să găsească adevăratul criminal.

Criminalul s-a aflat după 30 de ani de la decesul Titei Cristescu

Abia după 30 de ani adevărul a ieșit la iveală. Nu Liviu Ciulei era responsabil de omor, ci Maria Suciu, o femeie care lucra pentru prima Miss România. Bătrână și aflată pe patul de moarte, ea a chemat un preot pentru a se spovedi pentru ultima oară.

ADVERTISEMENT

Maria Suciu i-a mărturisit preotului că a ucis-o pe Tita Cristescu. Fiindu-i menajeră, i-a oferit bomboane care erau otrăvite cu cianură și potasiu. Maria Suciu a explicat și motivul gestului său. Era geloasă pe frumusețea și pe viața de lux pe care o avea Tita Cristescu.

ADVERTISEMENT
Tags: