Life

Tita Cristescu, prima Miss România, a murit otrăvită sub ochii surorii sale. Motivul odios al crimei: ”Avea de toate”

Tita Cristescu, cea care a câștigat primul titlu Miss România, ucisă cu cianură, sub privirile sorei. Argumentele din spatele tragediei.
24.04.2023 | 23:49
Tita Cristescu prima Miss Romania a murit otravita sub ochii surorii sale Motivul odios al crimei Avea de toate
Tita Cristescu, cea care a câștigat primul titlu Miss România, ucisă cu cianură, sub privirile sorei. Argumentele din spatele tragediei. Sursa foto: Facebook.com / Eroii României chic
ADVERTISEMENT

Fiica liderului comunist Gheorghe Cristescu, desemnată câștigătoare la primul concurs de frumusețe, în anul 1926, a murit otrăvită sub ochii surorii sale. Motivul odios al crimei, scos la iveală după 3 decenii. Se pare că avea de toate.

Tita Cristescu, cea care a câștigat primul titlu Miss România, ucisă cu cianură, sub privirile sorei. Argumentele din spatele tragediei

Tita Cristescu, femeia care a câștigat primul titlu Miss România, a avut un destin tragic. A fost ucisă cu cianură chiar sub privirile sorei sale, în Ajunul Crăciunului, la scurt timp după ce s-a întors acasă de la cinematograf.

ADVERTISEMENT

A fost întâmpinată de servitoarea sa, Maria Suciu, în apartamentul de pe Bulevardul Brătianu. Aceasta i-a oferit o cutie de bomboane primită de la Liviu Ciulei, cu care avea o relație de concubinaj de 5 ani. A desfăcut cutia și a luat doar două bucăți. Și-a servit și prietenii.

Ulterior, sora modelului, Gella, și soțul său au văzut lumină în locuința acesteia și au urcat. Alături era și o prietenă, Marioara Constantinescu. Primele clipe au fost vesele și nimic nu avea să prevestească tragedia ce urma.

ADVERTISEMENT

„Era veselă. Ne-am îmbrățișat și mi-a explicat cum Cuza Hotta, viitorul ei soț, pe care îl condusese cu trenul, n-a vrut s-o lase să petreacă singură o noapte în tren și de aceea a înapoiat-o de la Turnu-Severin, sosind pe la ora zece seara, în Capitală.

Deodată văd că se schimbă la față. Îmi declară că îi este rău. Mă reped la baie, îi aduc un pahar de apă din care tocmai băuse. Tita se simțea din ce în ce mai rău. Alarmată, trimit pe Mioara jos, la soțul meu.

ADVERTISEMENT

Tita, între timp, are convulsiuni, vomită, e întinsă pe pat. Soțul meu a telefonat pe rând la mai mulți doctori, dar nu i-a găsit acasă. S-a suit într-o mașină și s-a dus la salvare. Tita murise”, declara la momentul respectiv sora Titei Cristescu, notează mediaflux.ro.

Tita Cristescu, otrăvită cu cianură. Cine e vinovat?

Tita Cristescu a fost otrăvită cu cianură la doar 27 de ani, după cum au arătat analizele toxicologice și autopsia efectuată după ce trupul neînsuflețit a ajuns la INML chiar în noaptea tragediei. Peste 150 de martori au fost audiați în procesul început în fața Curții cu Jurați din București.

ADVERTISEMENT

Dezbaterile au ținut 12 zile. Procurorul a fost de părere că Liviu Ciulei a fost cel care a comis crima pentru că urma să fie părăsit de prima Miss România, care urma să se căsătorească cu tânărul diplomat Cuza Hotta.

Acesta ar fi ajuns la dezodământul nefericit, din dorința de răzbunare, „împins de egoism și gelozie feroce”, doar că oamenii legii nu au găsit probe suficiente pentru a fi condamnat. Așa se face că inginerul a fost achitat.

Tita Cristescu și misterul elucidat după 35 de ani

Ziarele vremii susțin că Liviu Ciulei a pornit pe cont propriu o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu concubina sa, Tita Cristescu. Din păcate, misterul avea să fie elucidat după 35 de ani. Prima Miss România fusese ucisă de servitoarea sa.

Maria Suciu i-a pus cianura în pasta de dinți. Dezvăluirea a fost făcută publică la începutul anilor 1970, după ce femeia s-a spovedit în fața unui preot ortodox. Motivul? Gelozia pe succesele tinerei și din dorința de a-i fura bijuteriile.

„Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic”, ar fi spus servitoarea regretatei Tita Cristescu, prima Miss România, mai arată sursa menționată mai devreme. Părintele a fost cel care le-a spus autorităților adevărul din spatele acestei crime.

ADVERTISEMENT
Tags: