News

Povestea unei românce, asistentă medicală la Paris, care s-a infectat cu COVID-19: “Am căzut toţi ca spicele de grâu. Nu mai reuşeau să ia sicriele cu cei morţi”

28.04.2020 | 12:15
Povestea unei romance asistenta medicala la Paris care sa infectat cu COVID19 Am cazut toti ca spicele de grau Nu mai reuseau sa ia sicriele cu cei morti
O asistentă medicală româncă, infectată cu coronavirus la Paris, și-a spus povestea cutremurătoare prin care a trecut și a lansat acuzzații la adresa autorităților franceze. Sursă foto: Facebook Simona Suciu
ADVERTISEMENT

O asistentă medicală română, infectată cu coronavirus la Paris, și-a spus povestea cutremurătoare prin care a trecut și a lansat acuzații la adresa autorităților franceze.

Povestea unei asistente medicale infectate cu coronavirus la Paris

Conform Adevărul, Simona Suciu este asistentă medicală la Paris, acolo unde s-a și infectat cu coronavirus, iar ea a ținut să povestească trăirile pe care le-a avut în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Originară din Zalău, Simona Suciu, în vârstă de 42 de ani, trăieşte de 12 ani în Paris, unde lucrează ca asistent medical atât în sistemul privat, la un centru de bătrâni, cât şi în sistemul public, la spitale din Paris, pe secţiile medicină geriatrică şi medicină internă.

Ea acuză autoritățile din Franța că nu au luat în serios la început acest virus și nu au învățat nimic din tragedia care se petrecea în Italia și foarte multe cadre medicale s-au îmbolnăvit pentru că nu existau echipamente de protecție.

ADVERTISEMENT

”Plângeam în fiecare zi, pompele funebre nu mai reuşeau să ia sicriele”

”Încercam să le spun că e foarte grav, că fratele meu, asistent medical în Italia, plânge zilnic că nu mai poate de atâta moarte de om, dar nimeni nu mă asculta. Când a venit valul de epidemie, am căzut toţi ca spicele de grâu”, a povestit femeia.

Asistenta medicală a declarat că autoritățile nu au avut grijă de cadrele medicale, iar la centrul de bătrâni la care lucra i se dădea câte o mască chirurgicală pe zi și acest lucru a fost până la urmă fatal pentru vârstnici.

ADVERTISEMENT

”În 24 martie a murit primul infectat. Apoi, unul după altul. În 20 de zile, au fost 33 de decese, în prima săptămână câte trei-patru pe zi. Aveam cadavre peste tot. Plângeam în fiecare zi. Nu ştiam ce se va întâmpla. Pompele funebre nu mai reuşeau să ia sicriele cu cei morţi şi îi ţineau la noi, pe unde putea”, a spus românca.

Simona Suciu a revenit la muncă după 14 zile de izolare

Simona și-a amintit că a fost depistată pozitiv pe 6 aprilie, iar primele simptome au fost pierderea bruscă a mirosului și a gustului, urmată de o obosseală extremă, asta în ciuda faptului nu avea febră și nici dureri.

ADVERTISEMENT

Românca a intrat imediat în izolare la domiciliu și povestește că deși avea o formă ușoară a bolii se temea să nu moară. Ea a afirmat că a început să se simtă mai bine abia în a șasea zi de când fusese depistată.

După ce 14 zile petrecute în izolare, Simona Suciu a ales să se întoarcă la muncă: ”Fac turul de la un spital la altul, de la o casă de bătrâni la alta şi nu, nu mi-e frică. Acum au nevoie de noi cei ce suferă”.

Didier Raoult, medicul francez cunoscut pentru că a tratat oamenii cu hidroxiclorochină, un medicament anti-Malarie, e convins că într-o lună coronavirusul din Wuhan se va retrage din societate.

ADVERTISEMENT